2019. november 15.,
péntek, Albert, Lipót napja

Magyar Nemzet: Egyre többen kapnak migránskártyát

Hír TV

2019. június 8., szombat 12:17

Csaknem hetvenezerre nőtt azoknak a bevándorlóknak a száma, akik idén Görögországban bekerültek az ENSZ és az Európai Unió közös migránskártya-programjába - tudta meg a Magyar Nemzet. A támogatások összege az év végéig meghaladhatja a 200 millió eurót - azaz a 65 milliárd forintot is. Eddig közel kétmillió migráns kapott a pénzzel feltöltött név nélküli bankkártyákból.

Az ENSZ és az EU által kiadott kártyához eddig közel 2 millió menekült jutott hozzá.

A migránskártyaprogram eredményeiről a hónap elején szoktak beszámolót közölni. Érdekes módon az április adatokat csak a május végi EP választás után hozták nyilvánosságra. Pedig a voksolás egyik központi témája a migráció kérdése volt.

Szakértők szerint nem véletlen, hogy vártak az adatok közlésével.

Hiszen a legfrissebb jelentésből kiderül, hogy márciushoz képest 800 fővel nőtt a támogatott bevándorlók száma, amely így a tavasz közepére elérte a csaknem 70 ezer főt.

Havonta 7 millió eurót, azaz csaknem 2 és fél milliárd forintot osztanak szét a migránsok között.A Brüsszel által humanitárius akciónak nevezett kezdeményezésre eddig ötszázmilliárd forintot költöttek.

Biztonságpolitikai szakértők azonban már többször felhívták a figyelmet arra, hogy a migránskártyákkal számos probléma van. Egyrészről az, hogy már nemcsak regisztrált menedékkérők juthatnak hozzá, másrészről pedig lehetetlen ellenőrizni a kedvezményezett személyazonosságát és szándékait.

Ezt bizonyítja a hazánkban elfogott és az Iszlám Állam hóhéraként azonosított Hasszán F. példája is, aki korábban szintén kapott migránskártyát.

Hír TV