2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Csodálattal és hálával

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Magyar Nemzet: Egyre többen kapnak migránskártyát

Csaknem hetvenezerre nőtt azoknak a bevándorlóknak a száma, akik idén Görögországban bekerültek az ENSZ és az Európai Unió közös migránskártya-programjába - tudta meg a Magyar Nemzet. A támogatások összege az év végéig meghaladhatja a 200 millió eurót - azaz a 65 milliárd forintot is. Eddig közel kétmillió migráns kapott a pénzzel feltöltött név nélküli bankkártyákból.

  • Magyar Nemzet: Egyre többen kapnak migránskártyát

Az ENSZ és az EU által kiadott kártyához eddig közel 2 millió menekült jutott hozzá.

A migránskártyaprogram eredményeiről a hónap elején szoktak beszámolót közölni. Érdekes módon az április adatokat csak a május végi EP választás után hozták nyilvánosságra. Pedig a voksolás egyik központi témája a migráció kérdése volt.

Szakértők szerint nem véletlen, hogy vártak az adatok közlésével.

Hiszen a legfrissebb jelentésből kiderül, hogy márciushoz képest 800 fővel nőtt a támogatott bevándorlók száma, amely így a tavasz közepére elérte a csaknem 70 ezer főt.

Havonta 7 millió eurót, azaz csaknem 2 és fél milliárd forintot osztanak szét a migránsok között.A Brüsszel által humanitárius akciónak nevezett kezdeményezésre eddig ötszázmilliárd forintot költöttek.

Biztonságpolitikai szakértők azonban már többször felhívták a figyelmet arra, hogy a migránskártyákkal számos probléma van. Egyrészről az, hogy már nemcsak regisztrált menedékkérők juthatnak hozzá, másrészről pedig lehetetlen ellenőrizni a kedvezményezett személyazonosságát és szándékait.

Ezt bizonyítja a hazánkban elfogott és az Iszlám Állam hóhéraként azonosított Hasszán F. példája is, aki korábban szintén kapott migránskártyát.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!