2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Magyar Gripenek látják el a balti légtér védelmét

Vezető nemzetként száz magyar katona ésnégy Gripen vadászgép látja majd el a balti országok légrendészeti feladatait. A Magyar Honvédség légvédelmi készenléti alegysége május elsejétől három NATO-tagállam: Litvánia, Észtország és Lettország légtérvédelmét látja majd el, mert a három kis ország nem rendelkezik hangsebesség feletti repülőgépekkel. A mintegy száz magyar katonát ünnepélyes keretek között búcsúztatták a kecskeméti légibázison. Korom Ferenc, a Magyar Honvédség Parancsnoka szerint hazánk számára a balti szolgálat megtiszteltetés, de óriási felelősség is egyben

  • Magyar Gripenek látják el a balti légtér védelmét

A magyar katonák már második alkalommal teljesítenek szolgálatot a balti térségben. Elsődleges feladatuk, hogy riasztás esetén a légtérbe belépő illetéktelen gépeket azonosítsák és elfogják, illetve bajbajutott gépeknek segítséget nyújtsanak.

A magyar pilóták magas szintű képességeiket annak is köszönhetik, hogy a Gripenekkel a 2006-os érkezésük óta már átlépték a 20ezer repülési órát.

A Magyar Honvédség a balti államok légtérvédelme mellett Szlovénia légterének védelmében is évek óta részt vesz.

Hír Tv

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!