2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Külföld

Magyar dzsihadisták után kutat a TEK

Kiemelten figyeli a magyar Terrorelhárítási Központ (TEK) is azokat, akiknek közük lehet az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez.

Bodnár Zsolt főigazgató-helyettes a Hír TV-nek azt mondta: egyre többen teszik fel magukat különböző közösségi portálokra kintről, és ezáltal azonosíthatóvá válnak. Azt szerinte csak becsülni lehet, hogy hány magyar tartózkodhat az érintett területen, a létszámuk ugyanis folyamatosan változó. Vannak, akik munkájuk révén utaznak ki, másokat viszont származásuk köt Irakhoz vagy Szíriához. A főigazgató-helyettes szerint a terroristák leginkább imaházakban, illetve radikális csoportosulásoknál, esetleg egyetemisták körében próbálnak befolyásolható embereket toborozni.

– Egyre többen teszik fel magukat különböző közösségi portálokra kintről, ezáltal teljesen egyértelműen azonosíthatók, ami esetleg a korábbi években nem volt jellemző. Konkrét számadatokat azért nem mondanék, mert ez egy folyamatosan változó adatkör. Nemcsak az változik, hogy ki van kint és ki van itthon vagy hogy mozognak Európából Szíriába, Irakba, illetve onnan visszafelé, hanem az sem egyértelműen meghatározott, hogy ebből ki a különböző országoknak az állampolgára, ki pedig csak különböző kötődéssel rendelkezik európai országokhoz. Nagyon sok Irakhoz, Szíriához köthető személy, család él Magyarországon. Vannak, akiknek megvan a magyar állampolgársága, van, aki csak valamilyen legális tartózkodási engedéllyel bír. Ők maguk vagy az ő hozzátartozói azok, akik mozognak – közölte Bodnár Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!