2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Külföld

Maduro előre hozott választást ajánl az ellenzéknek

A parlamenti választások előrehozását ajánlotta az ellenzéknek Nicolas Maduro egy hétfői rendezvényen. A latin-amerikai országban létrejött válság megoldására a múlt héten béketárgyalásokat folytatott a venezuelai kormány és az ellenzék képviselői Norvégiában. A párbeszéd ellenére azonban konkrét eredmény nem született a felek között.

  • Maduro előre hozott választást ajánl az ellenzéknek

Maduro elnök az újraválasztásának évfordulóján beszélt arról, hogy előrehozott parlamenti választásokat javasol. Így ugyanis szerinte fel tudják mérni, kinek nagyobb a támogatottsága az országban. A törvényhozásban az ellenzéknek kétharmados többsége van, mandátumuk 2020-ig szól. A legfelsőbb bíróság azonban több hatáskört is megvont tőlük, így az ellenzék 2016 óta minden elfogadott törvényt megvétózott. Nicolas Maduro, hogy biztosítsa hatalmát, alkotmányozó nemzetgyűlést hozott létre. A szervezet egy rendelettel 2020 végéig kiterjesztette saját mandátumát.

Az elnök felszólalásában pozitívan beszélt a kormány és az ellenzék kapcsolatfelvételéről, amely Norvégiában jött létre.

,,Tárgyalásokat folytattunk. Meg szeretném köszönni Norvégia kormányának, a külügyminiszterüknek, hogy fogadta delegációnkat és támogatják a békét. Hiszek a tárgyalás erejében és a békében. Ha újrakezdjük a tárgyalást, akkor megvan az esély egy békés egyezmény létrejöttére.'' - fogalmazott az elnök.

Azt Juan Guaidó is elismerte, hogy létrejött a párbeszéd a felek között, de szerinte ennek csak egy célja lehet, hogy Maduro távozzon a hatalomból.

,,Van egy utunk, egy stratégiánk, tervünk az országra, amiért mozgósítottuk az embereket. Nem hagyjuk magunkat megtéveszteni Maduro kormánya által. Gyengék, ezért manipulálni akarják a tárgyalásokat. Azért mentünk Norvégiába, mert egy barátságos ország hívott minket. Hadd tegyem egyértelművé Norvégia, a Kontakt Csoport, Európa, Amerika és a Limai Csoport számára. Nagyra értékeljük erőfeszítéseiket, de tisztázni szeretnénk, hogy nem hagyjuk magunkat összezavarni a Maduro kormány által.'' - mondta Guaido.

A válság megoldása továbbra sem látszik a párbeszéd ellenére sem. A latin-amerikai országokat és Kanadát tömörítő limai csoport hétfőn ülésezett a venezuelai válsággal kapcsolatban. A szervezet nemzetközi együttműködést és új választások kiírását szorgalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Az ukrajnai infrastruktúrát ért támadások után jelentős áramszünetekkel kell számolnia a lakosságnak - jelentette Dunda György a HírTV Napindító című műsorában. A kárpátaljai tudósító arról is beszélt, hogy Kijev miként tudta jelentősen megnehezíteni a külföldre menekült hadköteles férfiak életét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!