2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Macedónia kérte Gruevszki kiadatását Magyarországtól

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök kiadatását kérte Szkopje Budapesttől. A macedón kormány kedd délután küldte el az erről szóló kérelmet Magyarországnak.

  • Macedónia kérte Gruevszki kiadatását Magyarországtól

Renata Deszkoszka igazságügyi miniszter kedden a sajtónak azt mondta: a kiadatáshoz szükséges dokumentumok egy részét már lefordították, egy másik részét pedig utólag küldik el. „Szerepelnek benne mindazok az eljárások, amelyekben vizsgálat vagy vizsgálati előkészület folyik, és amelyek alapot nyújtanak arra, hogy letartóztassák (Nikola Gruevszkit), ha kiadják” – nyilatkozta.

A volt macedón kormányfő kedden kapott menekültstátuszt Magyarországon, miután a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal illetékesei megállapították, hogy Gruevszki hazájában a politikai múltja és véleménye, illetve az új kormány részéről őt ért vádak miatt a hatalom üldöztetésének lenne kitéve.

Trócsányi László igazságügyi miniszter korábban azt mondta: Gruevszkit nem lehet kiadni annak az országnak, ahol az üldöztetés történt. „Én azt gondolom, hogy itt azt kell nézni, hogy fenyegetés történt. Hogy valós-e a félelem, és hogyha ez így van, akkor a menekültstátuszt természetesen meg fogja kapni. Az más kérdés, hogy a macedónok, mint olvassuk, gyakorlatilag tiltakoznak és a kiadatást fogják kérni. De abba az országba nem lehet kiadni, ahol az üldözés történt” – fogalmazott korábban a tárcavezető.

Az EB állásfoglalását kérik

Az Európai Bizottság állásfoglalását kéri a Jobbik Gruevszki ügyében. Arra várnak választ az uniós testülettől, hogy az uniós csatlakozásra váró Macedónia törvénykezési gyakorlata megfelel-e a jogállami normáknak. Amennyiben igen, akkor szerintük a korrupcióért börtönre ítélt volt macedón kormányfőt Magyarországnak ki kell adnia.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!