2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hóvirág őrs naplója

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Ma este lesz a Harris-Trump vita + videó

Harris kampánycsapata máris úgy érzi, a demokrata jelölt hátrányban lesz a vita során.

  • Ma este lesz a Harris-Trump vita + videó

Philadelphiában kerül sor kedden az első televíziós vitára a republikánus és a demokrata elnökjelölt, Donald Trump volt amerikai elnök és Kamala Harris jelenlegi alelnök között. Az esemény kulcsfontosságú lehet a demokraták számára, az eredeti elnökjelöltjük, Joe Biden amerikai elnök ugyanis csúfosan leszerepelt a június végi televíziós vita során.

Az este fő kérdése, hogy Kamala Harris, aki híres, vagy inkább hírhedt a se füle, se farka körmondatairól (na meg a gyakorta rátörő vihogási rohamokról), mennyire lesz képes felvenni a versenyt Donald Trumppal, aki a hasonló helyzeteket nem csupán jól abszolválja, de láthatóan kifejezetten elemében érzi magát.

Kamala Harris az elmúlt években igyekezett a saját elnökét követni – ez egy dologban biztosan sikerült neki. Róla is több olyan videó készült, amelyeken emberek milliói szórakoznak szerte a világban. Az alelnök bármilyen alkalommal képes arra, hogy hisztérikus vihogásba kezdjen.

A vita lebonyolításáért az ABC amerikai hírtelevízió felel, az est házigazdái David Muir és Linsey Davis lesznek. A kilencvenperces vita során nem lesz jelen közönség, a két elnökjelölt mikrofonjai pedig csak akkor lesznek aktívak, amikor szót kapnak. Kérdéseket csak a műsorvezetők tehetnek fel, ezekre mindkét jelölt két-két percben válaszolhat. Előre megírt jegyzeteket nem használhatnak, viszont toll, papír és víz a rendelkezésükre áll – sorolja az est szabályait az ABC. A pódiumon való elhelyezkedést és a záróbeszédek sorrendjét virtuális pénzfeldobással döntötték el.

Kamala Harris kampánycsapata szerint a korábban ügyészként tevékenykedő jelölt számára hátrányos, hogy mikrofonja le lesz némítva, amikor Trump beszél, és így nem lesz lehetősége gyorsan reagálni republikánus ellenfele szavaira. Kérdés persze, hogy mennyiben segítene ez egy olyan politikust, aki a jelöltséget elfogadó beszédében (és azóta sem) sem volt képes összefüggő politikai programot felvázolni.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

970 centiméteren tetőzött a Duna Pozsonynál

970 centiméteren tetőzött a Duna Pozsonynál

Kedden hajnali négy órakor 970 centiméteren tetőzött a Duna Pozsonynál, Dévénynél a 900 centiméter körüli magasságot érte el - jelentette a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb halálos áldozata van az árvíznek Ausztriában

Újabb halálos áldozata van az árvíznek Ausztriában

Ausztriában valamelyest csökkent a folyók vízszintje, de az árvízkészültség továbbra is magas, több helyen gátszakadásokra és földcsuszamlásokra számítanak, és még mindig sok háztartásban szünetel az áramszolgáltatás - mondta el kedd reggel Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartomány miniszterelnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!