2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Lukasenka: Fehéroroszország katonákat vezényelt a nyugati határára

Fehéroroszország katonai egységeket vezényelt a nyugati határára, válaszul külföldi kormányoknak a fehérorosz belpolitikai helyzettel kapcsolatos nyilatkozataira - jelentette be Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden az állami televízióban közvetített beszédében.

  • Lukasenka: Fehéroroszország katonákat vezényelt a nyugati határára

A hivatalban lévő államfő szerint a csapatok teljes készültségben vannak, és készek teljesíteni a kötelességüket.

Lukasenka hatalomátvételi kísérletnek minősítette a Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki elnökjelölt által javasolt ellenzéki koordinációs tanács létrehozását, és válaszlépéseket helyezett kilátásba.

A Belta fehérorosz állami hírügynökség a minszki védelmi tárcára hivatkozva korábban közölte, hogy tervezett repüléseket hajtottak végre a határ mentén a légtér védelme érdekében.

Az EBESZ közvetítene Minszkben

 

Vesztésre áll a Fehéroroszországot 26 éve irányító Alekszandr Lukasenko elnök a hazáját megbénító belpolitikai válságban. Az augusztus 9-én tartott elnökválasztást a hivatalos adatok szerint 80,1 százalékos eredménnyel megnyerte ugyan, de a választás óta folyamatosak a tüntetések Minszkben és a vidéki nagyvárosokban. 

Lukasenkóra kijózanítóan hatott az is, hogy még a feltétlen híveinek gondolt traktorgyári munkások is kifütyülték. Azt mondta, nekik, hogy csak a holtestén keresztül rendezhetnek új választást. Szerinte egy olyan világért tüntetnek az utcákon, ami ha megvalósul, vége lesz a létbiztonságnak és rengetegen maradnak munka nélkül.

Közben újabb videóüzenettel jelentkezett a Litvániába menekült Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki vezető, aki magát tekinti a választás nyertesének.

Készen állok, hogy vállaljam hazám vezetésének felelősségét ebben a rendkívüli időszakban egészen addig, amíg a normális állapotok vissza nem térnek, és amíg ki nem dolgozzuk az új választás jogi kereteit

 - közölte a Cihanouszkaja, aki a rendvédelmi szervek tagjait felszólította arra, hogy álljanak át, ebben az esetben ugyanis bűneik bocsánatot nyernek.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

„Miután kidühöngte magát, talán ön is érezte, ezzel jócskán túllőtt a célon” - fogalmazott a Jobbik volt elnöke. A visszavonult politikus felhívta Borisz Filatov figyelmét arra, hogy polgármesterként szavainak súlya van, amiért felelősséget kell vállalni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!