2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:30

Külföld

Lukasenka: Fehéroroszország katonákat vezényelt a nyugati határára

Fehéroroszország katonai egységeket vezényelt a nyugati határára, válaszul külföldi kormányoknak a fehérorosz belpolitikai helyzettel kapcsolatos nyilatkozataira - jelentette be Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden az állami televízióban közvetített beszédében.

  • Lukasenka: Fehéroroszország katonákat vezényelt a nyugati határára

A hivatalban lévő államfő szerint a csapatok teljes készültségben vannak, és készek teljesíteni a kötelességüket.

Lukasenka hatalomátvételi kísérletnek minősítette a Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki elnökjelölt által javasolt ellenzéki koordinációs tanács létrehozását, és válaszlépéseket helyezett kilátásba.

A Belta fehérorosz állami hírügynökség a minszki védelmi tárcára hivatkozva korábban közölte, hogy tervezett repüléseket hajtottak végre a határ mentén a légtér védelme érdekében.

Az EBESZ közvetítene Minszkben

 

Vesztésre áll a Fehéroroszországot 26 éve irányító Alekszandr Lukasenko elnök a hazáját megbénító belpolitikai válságban. Az augusztus 9-én tartott elnökválasztást a hivatalos adatok szerint 80,1 százalékos eredménnyel megnyerte ugyan, de a választás óta folyamatosak a tüntetések Minszkben és a vidéki nagyvárosokban. 

Lukasenkóra kijózanítóan hatott az is, hogy még a feltétlen híveinek gondolt traktorgyári munkások is kifütyülték. Azt mondta, nekik, hogy csak a holtestén keresztül rendezhetnek új választást. Szerinte egy olyan világért tüntetnek az utcákon, ami ha megvalósul, vége lesz a létbiztonságnak és rengetegen maradnak munka nélkül.

Közben újabb videóüzenettel jelentkezett a Litvániába menekült Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki vezető, aki magát tekinti a választás nyertesének.

Készen állok, hogy vállaljam hazám vezetésének felelősségét ebben a rendkívüli időszakban egészen addig, amíg a normális állapotok vissza nem térnek, és amíg ki nem dolgozzuk az új választás jogi kereteit

 - közölte a Cihanouszkaja, aki a rendvédelmi szervek tagjait felszólította arra, hogy álljanak át, ebben az esetben ugyanis bűneik bocsánatot nyernek.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!