2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Lufthansa-sztrájk: budapesti járatokat is töröltek

Budapesti járatokat is töröltek a Lufthansa-sztrájk miatt. A szakszervezet több mint 5 százalékos béremelést, és a munkahelyek megtartását követeli. A munkabeszüntetés várhatóan délig tart, de a közlekedés rendje csak késő délután állhat helyre.

A német légitársaság alkalmazottjai reggel figyelmeztető sztrájkot kezdtek. Az akciót a bértárgyalások következő fordulója előtti napra időzítették.

– Ez az egész a fizetésekről szól. A Ver.di 5,2 százalékos béremelést követel és a munkahelyek védelmét. A Lufthansa ugyanis egy igen jelentős létszámleépítést tervez, mi ezt akarjuk megakadályozni – nyilatkozta a sztrájkot meghirdető érdekképviselet szóvivője.


A német légitársaság azonban a leépítés elkerülése érdekében 2015-ig befagyasztaná a béreket és egy órával meghosszabbítaná a heti munkaidőt. A sztrájk elsősorban a frankfurti, a berlini, a hamburgi és a berlini repülőtéren akadályozza a forgalmat. Több száz járatot töröltek, köztük a Magyarországra érkező és innen indulókat is.

A német repülőtereken egyébként igen rosszul kezdődött az év. A január–februári időszakban az utasok száma 3,6 százalékkal, a járatok száma pedig több mint 8 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Ez a legnagyobb visszaesés 2009 óta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!