2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Lövöldözés volt a berlini székesegyházban

Hír TV

2018. június 3., vasárnap 19:05, frissítve: vasárnap 19:48

Nem terrortámadás történt a berlini dómban. Egy 53 éves osztrák férfi kezdett el késsel hadonászni, és a rendőrök felszólítására se tette le a fegyvert. Az egyik rendőr lövéseket adott le rá, de ezzel nemcsak a támadót, hanem saját rendőr-társát is megsebesítette.

Vasárnap délután négy körül egy késsel hadonászó férfi kezdett üvöltözni a templomban, emiatt ürítették ki az épületet. Lövöldözés is volt, később kiderült: a rendőrök megsebesítették a támadót és egymást is.

Azután kaptunk riasztást, hogy egy 53 éves, osztrák állampolgárságú férfi késsel hadonászott a templomban és agresszíven viselkedett. A biztonsági személyzet ezért kiürítette a templomot és értesítette a rendőröket. A férfi megsérült, miután a kiérkező rendőrök egy lövést adtak le rá. Egy másik rendőr pedig egy eltévedt golyó miatt sebesült meg, amit szintén rendőrségi fegyverből adtak le. Ettől függetlenül később kiderült, hogy a késsel hadonászó férfinél is volt lőfegyver - mondta el a rendőrségi szóvivő.

A férfi nem árulta el az indítékát, de a rendőrség szerint nem terrortámadás történt.

Semmi jel nem mutat arra, hogy terrorcselekmény történt, vagy hogy a támadásnak köze lenne bármilyen iszlamista mozgalomhoz. Ezt semmi nem támasztja alá - tette hozzá a rendőrszóvivő.

A díszes 19. századi berlini katedrális a német főváros egyik turistalátványossága, az úgynevezett Múzeum szigeten.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!