2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

London polgármestere is a Brexit ellen tüntetett

Több százezren tüntettek Londonban a brit EU-tagságról szóló újabb népszavazás kiírásáért. Sadiq Khan, londoni polgármester a demonstráción azt mondta, hogy a népszavazáson senki sem voksolt arra, hogy Nagy-Britannia szegényebb és gyengébb országgá váljon. A héten Theresa May halasztást kért a kilépésre az európai állam- és kormányfőktől, amelybe csak feltételekkel egyeztek bele az európai vezetők.

  • London polgármestere is a Brexit ellen tüntetett

London belvárosában, a Park Lane sugárúton gyülekezett a tömeg, ahonnan a Parlament felé vonultak később.

A felvonulást a People’s Vote nevű, magát önszerveződő civil kezdeményezésnek beállító csoport szervezte. A brit sajtó egy éve adott hírt arról, hogy a mozgalmat Soros György tőzsdespekuláns közvetlen támogatással, és a hozzá köthető Nyilt Társadalom Alapítvány pedig közösségi gyűjtéssel támogatta, majd félmillió font értékben. A civil szervezet ma már - más kilépést ellenző szervezettel együtt - egy elegáns westminsteri banképületből szervezi kampányát. A menetben munkáspárti vezetők is megjelentek.

Akárhogy is szavaztunk, kilépésre vagy maradásra, és támogassunk bármely pártot, abban valamennyien egyetértünk, hogy az az út, amire löktek minket, nem szolgálja az ország érdekeit. Mert ezen az úton nem gazdagabbá, hanem szegényebbé, nem erősebbé, hanem gyengébbé, nem egységesebbé, hanem megosztottabbá leszünk– közölte Sadiq Khan polgármester, akinek városában, Londonban a maradásra voksolt a a többség.

Theresa May miniszterelnök elveti az újabb népszavazást, amit eredetileg az ellenzéki a Munkáspárt vezetője Jeremy Corbin sem támogatott. Ő arra játszott, hogy a káoszba torkolló kilépés akkora elégedetlenséget okoz, ami révén könnyedén győz majd egy újabb választáson. Corbin később - engedve a párttagság követelésének - meggondolta magát, és már ő is újabb népszavazást akar. Ennek megvalósulását azonban a brit elemzők - még ha nem is zárják ki - de nem is tartják valószínűnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!