2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Külföld

Túl sok a lőfegyver Olaszországban, többen szigorítanának a fegyverviselési szabályokon + videó

Olaszországban egyre többen tartanak illegálisan fegyvert, ráadásul egyre gyakoribbak az ezzel kapcsolatos balesetek. Szilveszterkor egy nő vesztette életét Nápoly környékén, amikor egy családi összejövetelen elsült egy pisztoly. Sokan szigorítanának a fegyvertartási engedélyeken.

  • Túl sok a lőfegyver Olaszországban, többen szigorítanának a fegyverviselési szabályokon + videó

Aggasztó a fegyverrel elkövetett balesetek száma Itáliában, egyre többen tartanak pisztolyokat és egyéb lőszereket otthonukban. Az olasz belügyminisztérium hivatalos adatai szerint több mint egymillió fegyverviselési engedély került kiadásra 2022-ben. A becslések szerint azonban óriási illegális fegyverarzenál van forgalomban. Akár tízmillió is lehet az engedély nélkül használatban lévő fegyverek száma - tudósította híradónkat Olaszországból Jánosi Dalma.

A felelőtlen fegyverhasználat újra a figyelem középpontjába került az országban azt követően, hogy szilveszter éjszakáján többen súlyosan megsérültek, egy asszony pedig életét veszítette egy eltévedt lövedék következtében.

A fegyverviselés kérdése azért is vert fel igen nagy port Olaszországban a napokban, mert egy zártkörű óév búcsúztató mulatságon egy kormánypárti képviselő fegyveréből származó lövedék is megsebesített egy férfit.

A politikus vallomása szerint a lövedék az ő fegyveréből származott, de nem ő volt a lövöldözés elkövetője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!