2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Külföld

Klímaaktivisták pirosra festették a skót parlament épületének bejáratát

Pirosra festették klímaaktivisták kedden a skót parlament épületének bejáratát tiltakozásul Rishi Sunak brit miniszterelnök terve ellen, mely alapján száz új olaj- és gázkitermelési engedélyt adnának ki az Északi-tengeren.

  • Klímaaktivisták pirosra festették a skót parlament épületének bejáratát

Az akciót a This Is Rigged nevű csoport szervezte. A - korábban Twitter néven működő - X-en közölte, hogy a skót kormány "hallgatása fülsértő az olaj és gáz ügyében". A csoport kiemelte, hogy Edinburgh-nak hevesen kell elleneznie kell a brit kormányfő elképzeléseit, máskülönben "bűnrészessé" válik.

Egy csatolt videófelvételen négy aktivista látható, ahogy egy piros anyaggal fedik le a bejáratot és a felette lévő feliratot.

A skót rendőrség szóvivője megerősítette, hogy tüntetők voltak a parlament épülete előtt.

Borítókép: Twitter

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!