2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Líbiában az árvíz áldozatainak száma elérheti a több ezret

Hatalmas pusztítást végzett a Délkelet-Európát is sújtó Daniel vihar Líbiában is. Az észak-afrikai országban pusztító esőzések, sárlavinák és árvizek halálos áldozatainak száma elérheti a több ezret, az eltűnteké pedig a 10 ezret – állítja a Vöröskereszt és Vörös Félhold Szövetsége. A katonailag és politikailag kettészakadt ország keleti vezetése: nemzetközi segítséget kért.

  • Líbiában az árvíz áldozatainak száma elérheti a több ezret

Teljes városrészek tűntek el a kelet-líbiai Dernában, miután két gát átszakadt a kikötővárosban.

A Daniel vihar, amely a múlt héten Görögországra, Törökországra és Bulgáriára is lecsapott, több líbiai nagyvároson is végigsöpört.

A még hétfőn is tomboló vihar miatt a hatóságok vészhelyzetet jelentettek be, az iskolák és a boltok bezártak, kijárási tilalom lépett életbe.

Líbia négy nagy olajkikötőjét pedig már a hétvégén lezárták.

Az országban a katasztrófa sújtotta területen a mentést az is hátráltatja, hogy az ország több mint 10 éve nem áll stabil vezetés alatt. A belharcok, a korrupció és a külső beavatkozások után Líbia vezetése meglehetősen törékeny, jelenleg is két rivális kormány verseng a hatalomért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!