2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Libanoni elnök: Bomba vagy rakéta is okozhatta a bejrúti robbanást

A libanoni elnök szerint akár bomba vagy rakéta is okozhatta a bejrúti kikötőben tárolt ammónium-nitrát berobbanását. A keddi detonációban legkevesebb 157-en haltak meg, a sebesültek száma meghaladta az 5 ezret, többszázezren pedig elveszítették otthonukat.

Új megvilágításba helyezte a bejrúti robbantást a libanoni elnök. Michel Aoun szerint nem csak emberi mulasztás okozhatta a bejrúti robbanást.

Emberi mulasztás okozta baleset vagy akár külső beavatkozás, egy rakéta vagy bomba is okozhatta a robbanást

- ismertette az újságírókkal az elnök. Az esetleges szabotázs Emmanuel Macron francia elnök csütörtöki bejrúti villámlátogatásán is szóba került.

Személyesen kértem meg a francia elnököt arra, hogy ha rendelkeznek olyan légifelvételekkel amely alapján megállapítható repülőgép vagy valami rakétaféleség volt jelen a környéken, akkor azt adják át. Ha nincs légifelvételük, akkor más országokat fogunk megkérni-tette hozzá az elnök.

Azt nem tudni, hogy lehet-e bármi alapja az elnök kijelentésének. Sok libanoni szerint a felelősség elől menekülne az állami vezetés. A kormányt alapjaiban rengette meg a bejrúti robbanás, mivel az országot már eleve padlóra vitte az államcsőd és a koronavírus-járvány. A kormánnyal együtt a Hezbollah helyzete is megrendülhet, a szervezet a libanoni síiták képviseletében a kormánykoalíció részét alkotja, egyes vélemények szerint döntő befolyásuk van a kabinet munkájára.

A Hezbollah vezetője televíziós beszédében cáfolta azokat a híreket, miszerint az ő fegyverraktárjuk robbant volna fel vagy bármi más közük lenne a tragédiához.

Tiszta szívvel tagadom, hogy a kikötőben semmi sem tartozik hozzánk. Ott nincs fegyverraktárunk, egyetlen rakétánk, bombánk, lőszerünk, sem ammónium-nitrátunk, semmink sincs ott, sem most, sem bármikor korábban

- jelentette be tévés üzenetében Haszan Naszrallah Hezbollah-vezető.

A síita vallástudós-politikus szerint indokolatlan nemzetközi vizsgálatot indítani, és csak a libanoni hadsereg vizsgálódhat, átlátható és igazságos módon.

Izrael, amely több háborút is vívott a Hezbollah síita szervezettel Libanonban, a robbanás után azonnal jelezte, hogy nincs köze a történtekhez.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Gyorsul a járvány terjedése

További szigorításokat vezetnek be a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt Új-Zéland legnagyobb városában. 2021. szeptember 23.

Napirenden a járvány és afgán helyzet

Az afganisztáni válságról és világjárvány okozta nehézségekről egyeztettek az ENSZ-közgyűlés részvevői New Yorkban. 2021. szeptember 23.

Napi aktuális extra a németországi választásokról

Kapcsoljuk külpolitikai szerkesztőnket, Tóth Gábort a newsroomból. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!