2024. 07. 25. Csütörtök Kristóf, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Lezuhant egy utasszállító repülőgép

Felszállás után folyóba zuhant egy utasszállító repülőgép Tajvanon, több mint ötven utassal a fedélzetén. Eddig több mint 20 halálos áldozatot találtak meg, többeket még keresnek, de az utasok egy része túlélte a balesetet.

Amatőr felvétel örökítette meg a tajvani gép repülésének utolsó pillanatait. A lelassult repülő bal szárnya megdőlt, az autópályahíd korlátjának ütközött, majd a sekély Kilung folyóba csapódott. Eddig a gumicsónakokkal több mint 20 túlélőt sikerült kimenteni, őket a közeli kórházba szállították. Több utas,– köztük néhány gyerek is – még a mentők kiérkezése előtt kimászott a roncsból. „Ahogy látják, a repülő orra a vízben van. Arra kérjük a hadsereget, készítsen ideiglenes hidat, hogy a törzsnél is megkezdhessük a mentési műveletet. Darut is kérünk, hogy fel tudjuk emelni a gépet. Szerintünk sok utas a gép orrában rekedhetett” – mondta a tajpeji tűzoltóság igazgató-helyettese.

A légitársaság vezetője együttérzéséről biztosította az utasok és a személyzet hozzátartozóit. „A TransAsia tavaly szigorú repülésbiztonsági ellenőrzésen esett át. Járataink szigorú előírások szerint közlekednek. Ki akarjuk deríteni, mi okozta az új géptípus balesetét. Jelenleg nem bocsátkoznék találgatásokba” – fogalmazott a TransAsia vezérigazgatója.

A TransAsia légitársaság két turbóhajtóműves ATR-72-es típusú gépével nem sokkal a felszállás után veszítették el a kapcsolatot az irányítótoronyban, miután az egyik pilóta vészjelzést adott le. A járaton 53 utas és 5 fős személyzet tartózkodott, főként kínaiak.

Egyébként az alacsony árai miatt népszerű TransAsia ugyanilyen típusú gépe tavaly júliusban a rossz időjárási körülmények miatt zuhant le Tajvanon. Akkor 48-an haltak meg, tízen pedig túlélték az akkori balesetet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztázatlan jogi ügyek az uniós intézményeknél + videó

Tisztázatlan jogi ügyek az uniós intézményeknél + videó

Az elmúlt napok politikai támadásai ugyanúgy részei annak a hadjáratsorozatnak, amelyet az Európai Unió balliberális erői évek óta Magyarország ellen folytatnak. Ezt nyilatkozta a Hír Televízió tudósítójának Brüsszelben a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Minden férfi migránst Albániába küldenek az olaszok augusztustól + videó

Minden férfi migránst Albániába küldenek az olaszok augusztustól + videó

A mediterrán állam partjainál összeszedett bevándorlókat augusztustól az Albániával kötött egyezmény szerint őrzött táborokba szállítják. A Hír TV által megkérdezett olasz kormánypárti képviselők szerint a cél továbbra is az, hogy véget vessenek az Európát sújtó migrációnak. Ugyanakkor arra emlékeztetnek: ha nem fogadják be az érkezőket, Brüsszel megbünteti őket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!