2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Külföld

Letette hivatali esküjét a német védelmi miniszterré kinevezett Annegret Kramp-Karrenbauer

Letette hivatali esküjét a német védelmi miniszterré kinevezett Annegret Kramp-Karrenbauer a szövetségi parlament alsóháza, a Bundestag szerdai rendkívüli ülésén.

  • Letette hivatali esküjét a német védelmi miniszterré kinevezett Annegret Kramp-Karrenbauer

A kormányzó Kereszténydemokrata Uniót (CDU) tavaly óta vezető politikus a védelmi tárca élén Ursula von der Leyen helyébe lép, akit múlt héten az Európai Bizottság új elnökévé választottak.

A hivatali eskü letétele után elmondott beszédében Kramp-Karrenbauer hangsúlyozta: miniszterként növelni akarja a Bundeswehr láthatóságát az országban.

A német hadsereg jó hírét az utóbbi években több ellentmondásos ügy is megtépázta: komoly hiányosságok mutatkoztak a haderő felszereltségében és harci képességeiben, illetve szélsőjobboldali elemek jelenléte is botrányt kavart a hadsereg soraiban. Utóbbi ügyre reagálva az új német védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy emiatt lenne fontos, hogy a Bundeswehr "láthatóvá váljon a társadalom - a városok, a közösségek - központi helyén".

Annegret Kramp-Karrenbauer arra is kitért, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy növeljék a katonai kiadásokat a NATO által szorgalmazott szintre, a GDP 2 százalékára.

Kramp-Karrenbauer kinevezése a védelmi tárca élére meglepetést okozott, mert ő korábban úgy nyilatkozott, hogy nem akar Angela Merkel kancellár kabinetjében pozíciót vállalni annak érdekében, hogy a CDU vezetésére tudjon összpontosítani.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brit földre érkeztek ukrán katonák

Brit földre érkeztek ukrán katonák

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a londoni védelmi minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!