2024. 06. 30. Vasárnap Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:30

Külföld

Leszerepelt Joe Biden az elnökjelölti vitán + videó

Bár az amerikai elnökválasztás csak november 5-én lesz, megtartották Joe Biden és Donald Trump elnökjelölt vitáját. Bizonytalan, ingadozó, ingatag, ezekkel a szavakkal jellemezte Joe Biden vitán nyújtott alakítását az amerikai sajtó. Donald Trump teljesítményét fókuszáltnak írták le az első értékelések.

  • Leszerepelt Joe Biden az elnökjelölti vitán + videó

Joe Biden mosolyogva, míg Donald Trump határozott léptekkel érkezett a CNN által rendezett elnökjelölti vitára. A két politikus nem fogott egymással kezet, amikor a vitapódiumra léptek.

Az eseményt csütörtök este rendeztek Atlantában. Először fordult elő, hogy egy hivatalban lévő elnök és egy volt elnök nézők milliói előtt csapott össze egymással, ráadásul a megszokottnál jóval korábban, még a pártkonvenciók előtt.

A demokrata Biden és a republikánus Trump az inflációról, a gazdaságról, a migrációról és az orosz-ukrán, valamint az izrael-palesztin háborúról vitáztak.

Megmentettük Izraelt. Mi vagyunk a legnagyobb támogatói Izraelnek..és bárki másnak a világon. A Hamasz nem folytathatja a tevékenységét. Továbbra is küldjük a szakértőinket és a hírszerzőinket, hogy hogyan tudják elfogni a Hamaszt – mondta Joe Biden, az USA elnöke. 

Joe Biden igazságosabb adórendszer ígéretével és az abortuszhoz való jog alkotmányos védelmének visszaállításával állt a nagyközönség elé. Míg kihívója Donald Trump azt ígérte, hogy véget vett az orosz-ukrán háborúnak.

Ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie, az orosz inváziónak Ukrajna ellen. Megválasztott elnökként, mielőtt január 20-án hivatalba lépek, elintézem ezt a háborút Putyin és Zelenszkij között. Embereket ölnek meg feleslegesen és ostobán. És én ezt rendezni fogom. Gyorsan rendezni fogom, mielőtt hivatalba lépnék

– jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt

Személyeskedésből sem volt hiány. Joe Biden szerint Trump egy kóbor macska erkölcseivel rendelkezik. A demokrata elnök kihívóját Donald Trumpot lúzernak nevezte.

Elemzők szerint a hivatalban lévő Joe Biden demokrata elnöknek egyetlen egy feladat lett volna, hogy meggyőzze az életkora miatt aggódó választókat, akik úgy gondolják, hogy túlságosan öreg az elnöki posztra. A vita során nem sikerült ezt bebizonyítani. 

A vitának volt egy pillanata, amikor érthetetlenül motyogott az amerikai elnök, egy válaszában látszólag elveszítette gondolatmenetét. Donald Trump úgy reagált, hogy Egyáltalán nem tudom, mit mondott annak a mondatnak a végén. Szerintem ő maga sem tudja.

Az amerikai sajtó szerint Joe Biden a vita során bizonytalan, ingadozó, erőtlen és esetlen volt. Nemcsak a sajtó, de még a jelenlegi amerikai elnök saját kampánycsapata szerint is silányan teljesített az amerikai elnök.

A nemzetközi sajtó egyértelműen Donald Trump volt amerikai elnököt hozza ki győztesen az amerikai elnökválasztás két jelöltjének vitájából. Joe Biden pedig csak megerősítette a korával és alkalmasságával kapcsolatos aggodalmakat ahelyett, hogy eloszlatta volna azokat.

Pánikolnak a demokraták. Az egyik képviselő a The Hill washingtoni lapnak azt nyilatkozta a vitával kapcsolatban, hogy ez egy katasztrófa volt. Hozzátette: Biden csapatának meg kell győznie az elnököt arról, hogy lépjen vissza és másvalakit kell indítani.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!