2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Leszbikus nő nem lehet rabszolga

Ne fogadjuk el az őrültséget, mert egy nap arra ébredünk, hogy nem maradt semmink, és sérült, korlátolt, ostoba emberek akarata szerint működik a világunk.

  • Leszbikus nő nem lehet rabszolga

Hálásak lehetünk Dombos Tamásnak, a Magyar LMBT Szövetség és a Háttér Társaság ügyvivőjének, akivel a Mandiner beszélgetett el a mozgalom végső céljairól. Azért érezhetünk hálát, mert végre valaki pontosan megfogalmazta, hol lesz ennek az egésznek a vége.

Megmondom (illetve megmondja Dombos Tamás): sehol. Nem lesz vége. Minden kell nekik, és még annál is több. A homoszexuális lobbi, a világ legnagyobb láthatatlan hadserege, annak minden katonája nem egyszerűen a jogegyenlőségért küzd, hanem mindennemű diszkrimináció felszámolásért. Azért, hogy a Nagy Testvér nyugodtan alhasson, és még a gondolataidban se bukkanjon fel bárminemű megkülönböztetés (nem mintha az életünkben, valamennyi ítéletünkben, gondolatunkban ne lenne szükségszerűen állandó különbségtétel). Éppen ezért Gombosnak olyan pompás ötletei vannak, mint hogy a munkahelyen ne lehessen „buzivicceket” mesélni. De mond ő még mást is, tényleg érdemes elolvasni a teljes beszélgetést.

Minket azonban ma csak egyetlen állítása érdekel. A házasság intézményéről – amelyet szerinte nem szabad fenntartani két ellenkező nemű ember számára – a következőket mondja: „A házasság történetileg a nők elnyomására épülő intézmény volt. Milyen alapvető jogi jellemzőkkel bírt a házasság? Az a nő, aki megházasodott, azt követően nem rendelkezhetett tulajdona felett, lemondott a szexuális önrendelkezéséről. A férj korlátlanul megerőszakolhatta a feleségét. Ez volt a jogrend, ez volt a házasság hagyományos jogi fogalma.”

Hogy jutottunk el idáig?

Talán akkor kezdődött, amikor a hatvanas években az amerikai pszichiáterek engedtek a nyomásnak. A bontakozó „meleglobbi” erőszakos nyomására módosították a homoszexualitásról vallott orvosi ismereteiket, hangsúlyozzuk rögtön, nem tudományos igénnyel, hanem az ellenük irányuló példátlan hecckampány miatt. Miután a homoszexualitás kikerült a mentális rendellenességek és betegségek köréből, tovább kúszott a téma, le a nyugati társadalmak mélyrétegeibe: az emberek egyszer csak azt látták, hogy trendi homoszexuálisnak lenni. Évtizedek teltek el, de a filmek, a reklámok, a plakátok, az irányított beszélgetések, valamint a fizetett vagy érintett médiaszereplők elvégezték a dolgukat. Mára a kétely és a bírálat legkisebb jelére is összerezzen mindenki a nyugati világban, a homoszexualitás tudományos elemzésében, vizsgálatában és a téma társadalmi kibeszélhetőségében olyan akadályokat építettek, amelyeket csak a közéjük tartozók ugorhatnak meg, mindenki másnak tilos a próbálkozás.

Így jutottunk el odáig, hogy itt áll előttünk Dombos Tamás, és azt mondja, a házasság olyan intézmény, amelyben a nőt anyagilag és szexuálisan is kizsákmányolják. A hitvesi ölelés megerőszakolás, a nő deklaráltan elnyomott és hátrányos helyzetű az együttélésben. Nyilván az azonos nemű párok együttélése maga a csoda. Ott galambok búgnak egész nap, cirógatás, korlátlan szeretet és közös bankszámla fűzi össze a szerelmeseket.

Egyszer meg kellene vizsgálni, kik és miért akarják tűzbe borítani az egész világot? Hogy tényleg mi az oka annak, hogy az abnormalitás hadat üzent a normalitásnak? Hogy mára ott tartunk, hogy előlép egy ilyen aktivista ember, akiben semmi tiszteletre méltó nincs, de odanyilatkozik, hogy a nő rabszolga a házasságban, nyilván legyen leszbikus, akkor felszabadul.

Miután a titokzatos gént még mindig nem találták meg, és nem tudjuk, milyen arányban vesz részt a homoszexuálissá válás folyamatában az örökölt és a kialakult hajlam, érdemes egy pillanatra fellapozni azokat az orvosi könyveket is, amelyek a homoszexuális lobbi 1970-es győzelme előtt íródtak. És ha fellapoztuk, muszáj feltenni a kérdést: ha egyszer nincs homoszexuális gén, nem lehet, hogy a gyermekkori traumáknak, a kamaszkori hatásoknak, a család rideg légkörének, az apa hiányának, valamint a homoszexuális életforma dicsőítésének, a társadalmi propagandának is van valamifajta csekély hatása?

Az igazság az, hogy a homoszexualitás legalább annyira szocializációs, mint genetikai kérdés.

Ha pedig ez a helyzet, ha homoszexuálisnak nem mindenki születik, hanem sokszor azzá válik, akkor az a szöveg, hogy minden érintett így születik, és ezen nem lehet változtatni, punktum, égbekiáltó hazugság. Akkor csak látszat van valóság helyett – látszat, amit a „meleglobbi” épített fel szívós munkával, tudatos építkezéssel.

Rögtön ellenőrizzük is le ezt az állításunkat egy ellenpróbával. Ha azt mondom, hogy férfi létemre nőnek érzem magam, és szeretnék a pszichiáternél ebbe az irányba fejlődni, ehhez orvosi segítséget kérek, az a „meleglobbi” szerint teljesen normális, támogatandó törekvés. Ha azonban azt mondom, hogy homoszexuális férfi vagyok, és szeretnék a pszichiáteremtől segítséget kérni, hogy (újra) heteroszexuális lehessek, akkor ez nemigen lehetséges, mert a nyugati világ nagy részében az efféle terápiát vállaló szakembereket ellehetetlenítik, tönkreteszik. Freud, Jung úgy tudta, a homoszexualitás mentális rendellenesség. De itt van nekünk Dombos Tamás, aki majd megmondja, milyen vicceket mesélhetünk, milyeneket nem.

Mindeközben elsikkad az a jól leplezett tény, hogy a házasságot, a férfi-nő együttélést zsigerileg elutasítók jó része traumatizált ember, akit nagyon sajnálunk ezért, csak illene a többség életébe nem belepofázni. Azért, mert ők rossz családmodellt láttak, esetleg meg sem ismerték, milyen egy férfi, egy nő és a gyerekek működő életközössége, még nem jogosítja fel őket, hogy megbélyegezzék a természetességet.

De legalább tudjuk, mit akarnak. Hogy soha nem akarják befejezni a harcot. Éppen azért ezekkel az aktivistákkal nem egyezkedni, nem vitatkozni kell (ennek tényleg semmi értelme), hanem minden eszközzel erősíteni kell a családot. A férfi-nő kapcsolatot, a gyermekáldást, az eredeti, az igazi házasság intézményét kell propagálni. Nyugodt, békés családi életre kell törekedni, ahol nem szenvednek el életre szóló sérülést a gyerekeink. Vissza kell perelnünk a szavainkat: a meleg egyszerűen jelentsen meleget, a házasság egyszerűen házasságot, és ne fogadjuk el, hogy a két nemen kívül létezik még további ötszáz.

Egyáltalában véve: ne fogadjuk el az őrültséget, mert egy nap arra ébredünk, hogy nem maradt semmink, és sérült, korlátolt, ostoba emberek akarata szerint működik a világunk.

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!