2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Leomlott a partoldal egy népszerű dél-kaliforniai strandon, többen meghaltak

Leomlott a partoldal a szörfözők körében népszerű egyik dél-kaliforniai strandon. Hárman lelték halálukat a több ezer kilogrammnyi homokkőomladék alatt - közölték az encinitasi hatóságok.

  • Leomlott a partoldal egy népszerű dél-kaliforniai strandon, többen meghaltak

A partoldal kilenc méter hosszú szakaszon omlott le a San Diegótól északra található, csendes-óceáni Grandview Beach közelében. Szemtanúk beszámolója szerint több strandoló és életmentő sietett a helyszínre, hogy segítsen kiásni az áldozatokat a törmelékek alól. Egy nőt megpróbáltak újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. További két embert életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, ahol belehaltak sérüléseikbe.

A városvezetés közleménye szerint egy másik strandolót is kórházba vittek, egy embert pedig a helyszínen láttak el kisebb sérülésekkel. A hatóságok elmondták, hogy az áldozatok mindegyike nagykorú volt.

A szirt tetején található házakat nem veszélyeztette a partomlás - mondta el Mike Stein, Encinitas tűzoltóparancsnoka.

Szombaton folytatódott a kutatás az esetleges további áldozatok után keresőkutyák bevetésével.

A térségbeli partszakaszok jelentős nyomás alatt vannak a Csendes-óceán megnövekedett vízszintje miatt. A meredélyeket több területen betonfalakkal erősítették meg, így akadályozva, hogy a tetejükön található, több millió dollár értékű házak esetleg a tengerbe zuhanjanak.

A helyi hatóságok elmondták, hogy nem szokatlanok a hasonló partomlások, mert az óceán erodálja a homokkő szirtek alapját. Egyes strandszakaszokon éppen ezért jelzőtáblák figyelmeztetik a fürdőzőket az omlásveszélyre. Az elmúlt években több halálos áldozata és sérültje volt a hasonló természeti katasztrófáknak az Egyesült Államokban.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!