2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Soros-oktató állt ki teljes mellszélességgel a lengyelországi változások mellett

Donald Tusk megmutatta korunk jobboldali populistáinak, így Jaroslaw Kaczinsky mellett Orbán Viktornak és Donald Trumpnak, hogy „a demokrácia vissza tud harapni” - írja Maciej Kisilowski, a Soros-egyetem oktatója, aki a Financial Timesban közölt véleménycikkében vette védelmébe az új lengyelországi kormány nagy felháborodást kiváltó intézkedéseit.

  • Soros-oktató állt ki teljes mellszélességgel a lengyelországi változások mellett

A Soros-egyetem tanára sem tagadja, hogy Tusk lengyel kormányfő „radikálisan” számol le az előző vezetéssel, de szerinte ez a „merész megközelítés” ígéretes. Kisilowski szerint ha a lengyel köztévé élő egyenesben mutathatta volna be az épület megszállását, az csak növelte volna a feszültséget. Szerinte jobb tehát, hogy lekapcsolták az adást. A Soros-egyetem jogászprofesszora a két jobboldali politikus elnöki palotában történt letartóztatásával is mélyen egyetért - írja a Magyar Nemzet. 

A Soros-oktató Adam Bodnar miniszternek az ügyészség átalakítására irányuló, szintén jogellenes fellépését is helyesli. Tusk igazságügyi minisztere ugyanis Soros régi embere, aki a milliárdos spekuláns európai karmesterével, Gerald Knaussal is jegyzett közös dolgozatot, és alkalmazta őt a spekuláns lengyelországi alapítványa is.

Kisilowski úgy véli, hogy „ezek a határozott, bár keménykezű intézkedések olyan időben születtek meg, amikor a demokraták világszerte olyan stratégiákon gondolkodnak, amelyekkel kezelhetik a populistákat”.

Tusk megmutatta korunk jobboldali populistáinak, így Jaroslaw Kaczinsky mellett Orbán Viktornak és Donald Trumpnak, hogy „a demokrácia vissza tud harapni” - jegyezte meg.

Ezek után nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy valami nagyon hasonló dologra készülhetünk Magyarországon is, ha egyszer hatalomra jutnak az embereik.

A megnyilatkozás azért sem a véletlen műve, mert Maciej Kisilowskiról tudható, hogy évek óta Tusk tanácsadója és háttérembere. Mindez újabb bizonyíték arra, hogy Lengyelországban valójában a Soros-hálózat került hatalomra - írja a Magyar Nemzet. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!