2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

Lemondta minden külföldi vendégszereplését a Bolsoj a 2021/22-es évadra

Minden külföldi vendégszereplését lemondta 2022 márciusáig a moszkvai Nagyszínház a koronavírus-járvány miatt, a külföldi művészekkel közös nagyszabású hazai projekteket azonban folytatják.

  • Lemondta minden külföldi vendégszereplését a Bolsoj a 2021/22-es évadra

A következő évadot bemutató keddi sajtótájékoztatóján Vlagyimir Urin főigazgató azt mondta, hogy a jelenleg is tartó, 2020/21-es szezonra előirányzott összes előadást megtartották a koronavírus-járvány okozta pénzügyi és emberi nehézségek ellenére, így a február elejére tervezett argentínai vendégszereplést sem fújták le, csak későbbre, május-júniusra halasztották.

Szeptemberben Verdi Don Carlos című operájának előadása közben sokan megfertőződtek a Bolsojban, köztük a főszereplők, Ildar Abdrazakov és Anna Netrebko. A járvány második hullámának tetőpontján, novemberben a Nagyszínház 150 alkalmazottja betegedett meg - közölte Urin.

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a főigazgató azt mondta, hogy az Oroszországban alkalmazott vakcinák külföldi elfogadásával kapcsolatos bizonytalanság miatt nem tudja megmondani, 2022 márciusa után újra turnézhatnak-e a nagyvilágban.

A 2020 márciusi vesztegzár feloldását követően Oroszországban gazdasági okokból nem rendeltek el újabb lezárásokat, így augusztustól a színházak is újra kinyithattak, bár egyes intézmények későbbre halasztották az újranyitást, hogy lehetőséget adjanak a művészeknek a felkészülésre, így a Bolsoj is csak szeptember közepétől fogadott nézőket.

Az oroszországi színházak jelenleg legfeljebb 50 százalékos kihasználtsággal működhetnek, kötelező a maszkviselés és a távolságtartás, bár az AFP szerint ez utóbbit nem igazán tartják be.

A világhírű teátrum januárban a máskor szokásos 98 százalékos kihasználtságot figyelembe véve 1,3 milliárd rubelre (5,2 milliárd forint) becsülte a bevételt, amelytől a járvány miatt esett el 2020-ban.

 

Fotó: csokonaiszinhaz.hu

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!