2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Lemond a miniszterelnök

Lemond a bolgár miniszterelnök. Bojko Boriszov döntését a parlamentben jelentette be, a napok óta tízezreket megmozgató kormányellenes tüntetések nyomán.

A politikus azt mondta, a hatalmat a nép adta, most visszaadja neki. A bolgár kormányfő azt is hozzátette, hogy nem akar olyan kabinetben részt venni, amely miatt a nép a rendőrséggel hadakozik. A kelet-balkáni országban napok óta tüntettek az áram drágulása ellen, és a kormány távozásáért. A demonstrációk halálos áldozatot is követeltek, miután egy tiltakozó felgyújtotta magát, és kedden belehalt sérüléseibe.

Lemondott a tunéziai miniszterelnök is. A politikus televíziós nyilatkozatában a súlyos belpolitikai válsággal indokolta lépését. Beismerte, hogy nem sikerült egy új, párton kívüli szakértőkből álló kormány megalakítására tett kísérlete. Az észak-afrikai államban azután nőtt meg a feszültség a nyugati típusú demokrácia hívei és az iszlamisták között, hogy megöltek egy baloldali ellenzéki vezetőt. A gyilkosság miatt halálos áldozatot is követelő tömegtüntetések voltak, a koalíciós kormány több tagja is lemondott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!