2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

„Lehidaltak” a franciák egy Orbán-interjút olvasva

A Le Point francia hetilap jelentetett meg interjút Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. Az olvasók a cikk alatti hozzászólásokban, illetve egyéb online felületeken teljesen elképedtek, hogy egy olyan Orbánt olvashattak, akivel eddig nem találkoztak a francia sajtóban - mutatott rá a Magyar Nmezet.

  • „Lehidaltak” a franciák egy Orbán-interjút olvasva

Az interjúra adott reakciók alapján sok francia egyetértett Orbán Viktor szavaival, és mint az kiderült, enne igényük egy hasonló, nemzeti alapokon álló politikára.

Köszönjük a Le Point-nak ezt a cikket, amely megismertet bennünket egy Orbán Viktorral, aki – ó, micsoda meglepetés! – nem hasonlít ahhoz a primitív zsarnok képéhez, amelyet sokan a médiában nap mint nap megpróbálnak eladni nekünk. Az embernek az a benyomása, még ha ez egy fordítás is, hogy valaki egyszerűen, de világosan fejezi ki magát, és olyan következetességgel, amit szívesen látnék gyakrabban hazánkban.

– kezdi hozzászólását egy felhasználó.

Szerintem ez egy kiváló cikk, amely egy olyan képet ad a mai világról, amelyet Nyugaton nem hallunk. Végre egy politikus, aki először a hazájára gondol, aki felidézi politikai és kulturális tapasztalatait és saját világlátását. Ezek a jól megfogalmazott szempontok elmagyarázzák az olvasóknak, hogy a világ nem csak nyugati, és hogy másoknak nem feltétlenül van mindig igazuk

– vélekedett egy másik olvasó.

Kimondhatjuk (végre), hogy nem feltétlenül téved, amikor a migránsokról beszél, akiktől meg kell védenünk magunkat?

– jegyzi meg hitét vesztett stílusban a francia publikum egy tagja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!