2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Lehetséges emberi maradványokat találtak a nashville-i robbantás közelében

Lehetséges emberi maradványokat találtak a pénteken korán reggel Tennessee amerikai állam fővárosának, Nashville-nek a belvárosában felrobbant parkoló lakóautó közelében.

  • Lehetséges emberi maradványokat találtak a nashville-i robbantás közelében

A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy tartózkodott-e valaki a járműben, amikor az felrobbant. Néhány órával az eset után azonban John Drake, Nashville rendőrfőnöke közölte, hogy a helyszín közelében lehetséges emberi maradványokra bukkantak. Hozzátette, hogy megvizsgálják, valóban emberi szövetről van-e szó. Azt mondta, a dolgok jelenlegi állása szerint nem tudnak halálos áldozatról.

A járműből a robbanást megelőzően bombára figyelmeztető hangfelvételt lehetett hallani. A detonáció következtében három ember nem életveszélyesen megsérült, és a rendőrség azt gyanítja, hogy szándékos robbantás történt.

Bejelentők azzal riasztották a helyszínre a rendőrséget, hogy a gépjármű közelében lövések dördültek el. A kiérkező egyenruhások lőfegyverhasználat nyomait nem találták. A járműből hangfelvételt hallottak, amely szerint "pokolgép robban tizenöt perc múlva" - közölte Drake.

A rendőrök ezért gyorsan elkezdték a környék kiürítését, és kihívták a tűzszerészeket. A lakóautó azonban felrobbant, még mielőtt a tűzszerészek a helyszínre érkeztek volna.

Kilenc közelben parkoló autó is kigyulladt, és a környéken többtucatnyi háznak betört az ablaka, emellett több fát is kidöntött a detonáció.

A robbanásban megrongálódott az AT&T amerikai telekommunikációs vállalat telefonközpontjának központi irodája is a hálózati berendezésekkel, ami fennakadásokat okozott a telefonszolgáltatásban.

A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) ideiglenesen felfüggesztette a légi járatokat a nashville-i nemzetközi repülőtéren szintén a detonáció következtében előállt telekommunikációs nehézségekre hivatkozva.

A három sérült legalább egyike rendőr, akit a robbanás okozta léghullám ledöntött a lábáról, ő halláskárosodást szenvedett.

Egy rendőrségi szóvivő jelentősnek nevezte a detonációt, és közölte, hogy az ügyet nem csupán az állami rendőrség, de a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), valamint a jövedéki adókkal és fegyverekkel foglalkozó hatóság is vizsgálja.

Andrew McCabe, az FBI korábbi vezérigazgató-helyettese a CNN hírtelevíziónak azt mondta: elképzelhető, hogy a helyszínre érkező rendőrök voltak a robbantás célpontjai. Egy ilyen nagyságú robbantás már terrorcselekménynek számít - tette hozzá.

 

A kép forrása: Magyar Nemzet

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!