2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Legális migrációs útvonalakat építene az Európai Bizottság

Sikertörténetként értékelte Brüsszel menekültpolitikáját az Unió migrációs ügyekért felelős biztosa. Dimitrisz Avramopulosz az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottságának utolsó ülésén azt mondta, hogy legális útvonalakat kell teremteni a bevándorlás támogatására.

  • Legális migrációs útvonalakat építene az Európai Bizottság

Dimitrisz Avramopulosz az elmúlt éveket összegezve sikerről beszélt a migrációs politika területén. Hétezer bevándorlót mentettek ki a tengerből és több mint 30 ezer védelemre szoruló ember talált új hazára az áttelepítések révén. A görög politikus szerint az embercsempészet elleni harc legjobb módszere a legális migráció támogatása.

 

A LIBE Bizottságban sokan kiálltak amellett, hogy a civil szervezeteket ne lehessen kriminalizálni. Matteo Salvini olasz belügyminiszter tiltotta meg a civilek szervezetek működtette hajóknak, hogy a tengeren összegyűjtött migránsokat Olaszországba szállítsák, ahelyett, hogy visszavinnék őket Afrikába.

Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselő szerint az utolsó hetek felfokozott aktivitása mögött az a szándék áll, hogy kész helyzetet teremtsenek, amivel a májusi választások után megalakuló új európai parlament már nem tud mit kezdeni.

A képviselő hozzátette: a Bizottság részéről továbbra sincs válasz arra, hogy a terrorizmussal gyanúsított Hassan F. hogyan kaphatott menedékjogot Görögországban, milyen alapon utazhatott a schengeni övezetben, és milyen alapon kapott névtelen bankkártyát.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!