2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Legális migrációs lehetőségeket biztosítana az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság cselekvési tervet terjesztett elő a Földközi-tenger keleti térségében húzódó migrációs útvonalon érkező illegális bevándorlás visszaszorítása, egyebek mellett az embercsempészet elleni küzdelem fokozása és a legális migrációs lehetőségek biztosítása révén - derült ki a brüsszeli testület szerdai közleményéből.

  • Legális migrációs lehetőségeket biztosítana az Európai Bizottság

Az uniós bizottság által előterjesztett cselekvési terv a szabálytalan kiutazások megelőzését tűzte ki célul az ázsiai és afrikai származási, illetve tranzitországokkal, valamint a Törökországgal folytatott együttműködés megerősítése révén.

Felgyorsítanák a legális migráció lehetőségeit, többek között tehetséggondozási partnerségek révén, valamint erőfeszítéseket tennének a nemzetközi védelemre jogosult menekültek áttelepítésére.

Az Európai Bizottság megerősítené a hatékony határigazgatást a Földközi-tenger keleti térségében húzódó migrációs útvonal mentén. Támogatná egyebek mellett a határigazgatás kapacitásbővítését Törökország keleti határain, valamint a határigazgatás és -ellenőrzés megerősítését és javítását az EU külső szárazföldi és tengeri határain. Fokozná továbbá a regionális együttműködést a déli szomszédság partnerországaival.

A brüsszeli testület megerősítené a nemzetközi védelemre jogosulatlanok visszaküldésével és visszafogadásával kapcsolatos együttműködéseket a származási és tranzitországokkal. Támogatná emellett a tagállamokat abban, hogy a migránsként érkezett gyerekek és a felnőttek számára egyaránt megfelelő befogadási kapacitást tudjanak biztosítani. Kötelezné a tagállamokat, hogy elegendő forrást biztosítsanak a migráció kezelésére, és önkéntes szolidaritási mechanizmus keretében gyorsítaná fel a migránsok tagállamok közötti áthelyezésének végrehajtását.

Az Európai Bizottság az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsa soron következő, október 19-20-i ülésén, majd az uniós tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács október 26-27-i csúcstalálkozóján mutatja be a cselekvési tervet - tájékoztattak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!