2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Külföld

Lefegyverzik az illegális szervezeteket

Lefegyverzik az ukrán illegális csoportokat. Erről szóló határozatot fogadott el a kijevi parlament. Hétfő éjjel a Jobboldali Szektor egyik tagja három személyt sebesített meg, amikor az ukrán fővárosban lövöldözni kezdett. Az ukrán válságról tanácskoznak kedden Brüsszelben a NATO-tagállamok külügyminiszterei. A tárcavezetők a Krím félsziget elcsatolása miatt várhatóan felmondják a partnerségi együttműködést Oroszországgal.

Ukrán rendőrök vették körbe az egyik kijevi hotelt. Ide menekítették társaik a Jobboldali Szektor egyik tagját. A férfi hétfőn éjjel az egyik étterem előtt vitába keveredett a Majdan Önvédelme nevű csoport tagjaival, majd előrántotta a pisztolyát, lövöldözni kezdett, és három személyt sebesített meg. Társaik végül átadták a hatóságoknak a férfit, aki a belügyminiszter szerint ittas volt.

Kedden a kijevi parlament határozatot fogadott el az illegális fegyveres csoportok, köztük a két nacionalista szervezet tagjainak lefegyverzéséről. Az alakulatoknak döntő szerepük volt Viktor Janukovics elnök elűzésében.

Különleges gazdasági övezet

Az Ukrajnától elfoglalt Krím félszigeten, Szimferopolban az orosz többség tagjai éltették Dmitrij Medvegyev kormányfőt. Az orosz miniszterelnök a legmagasabb orosz vezető, aki az elcsatolás óta felkereste az orosz többségű területet. „Nagyon forró volt a tenyere. Egy évig nem fogok kezet mosni. Kezet rázni egy ilyen személlyel nem mindennapi. Szerencsés voltam. Három órát vártam rá, de megérte!” – mondta egy szevasztopoli lakos.

Az orosz kormányfő egy kihelyezett kormányülésen vett rész, a helyi vezetéssel a gazdaság, és elsősorban az ipar, a hajóépítés fellendítéséről tárgyalt. „Egy különleges gazdasági övezet kialakításáról döntöttünk. Ezáltal lehetővé válik különleges adó- és vámrendszert használni a Krímben” – mondta az orosz kormányfő. A moszkvai vezetés külön minisztériumot is létrehoz krími ügyeknek.

Közben az orosz egységek megkezdték visszavonulásukat Ukrajna keleti határairól. A tízezer fős alakulat az oroszok szerint befejezte hadgyakorlatát. A nyugati államok viszont attól tartanak, hogy a Krímihez hasonlóan megszállja Ukrajna keleti, oroszok lakta részét is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!