2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Lebukott az Action for Democracy, vezetői azonban továbbra is hallgatnak

A Mandiner többszöri megkeresésére sem reagáltak az Action for Democracy vezetői. Sőt, a szervezet honlapja is eltűnt az internetről.

  • Lebukott az Action for Democracy, vezetői azonban továbbra is hallgatnak

Hetek óta elérhetetlenek a Mandiner számára az Action for Democracy (A4D) vezetői, akiket az X-en, a MagaBabe profilon megjelent videókkal kapcsolatban keresték számos alkalommal. A felvételeken az A4D prominensei egyebek mellett arról beszélnek, hogy Soros Györgytől érkezett a szervezethez az a mintegy 4 milliárd forint, amellyel a 2022-es országgyűlési választás eredményét próbálták külföldről befolyásolni. A videókon több egyéb olyan aggályos körülményre is fény derült, amelyek arra utalnak, hogy a nagyszabású beavatkozási kísérletek az amerikai demokrata párti vezetéssel egyeztetve történtek.

Korányi Dávidtól, az A4D ügyvezetőjétől például azt szerették volna megtudni, hogy pontosan mire utalt azzal a kijelentésével, hogy Soros György nevét és szerepét azért titkolták a mikroadományokról szóló magyarázataikkal, hogy ne lehessen őket azzal vádolni, hogy valójában az üzleti érdekeik előmozdításán dolgoznak a demokratikus elvek és értékek képviseletének leple mögött. Megkérdezték, hogy pontosan milyen üzleti tevékenységet vagy érdekeltséget emlegetett, ám

semmilyen válasz nem érkezett. Ahogy arra sem, hogy mikor egyeztetett utoljára a tőzsdespekulánssal, s hogy utóbbi miként kommentálta az őt leleplező videókat.

Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke – akit Korányi az egyik videón a szervezet másik vezetőjének nevezett – a lengyelországi aknamunkájukról beszélt részletesebben. Például elmondta, úgy kívánta hatékonyabbá tenni az ottani fellépésüket, hogy közvetlenül Mark Brzezinski varsói amerikai nagykövettel egyeztetett. Tőle azt kérdezte a lap, hogy milyen kapcsolatban áll az USA lengyelországi nagykövetével és pontosan miként működtek együtt a lengyel ellenzék megsegítésében. Valamint, hogy milyen felhatalmazás alapján működtek együtt a Biden-adminisztráció tisztségviselőivel szuverén országok belpolitikájának a befolyásolására.

Arról már a Tűzfalcsoport számolt be, hogy egyik napról a másikra eltűnt az Action for Democracy honlapja. Bő egy héttel azután, hogy X MagaBabe-csatornáján közzétett videóban az amerikai civil szervezet körüli tanácsadók és maga Korányi Dávid is sok őszinte vallomást tett a valós működésükről, eltűnt a most már kiderült hazugságoktól hemzsegő honlapjuk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!