2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hitvallók és ügynökök

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:30

Külföld

Látványos ünnepségen házasodott meg a jordán koronaherceg

Látványos ünnepségen házasodott meg a jordán koronaherceg. A szerencsés ara a szaúdi királyi család rokonságához tartozik. A násszal Jordánia meg akarja erősíteni kapcsolatait Rijáddal. A menyegzőn Vilmos herceg és Katalin hercegné, Vilmos Sándor holland király és Jill Biden amerikai first lady is részt vett.

  • Látványos ünnepségen házasodott meg a jordán koronaherceg

Hagyományos iszlám szertartáson fogadott örök hűséget egymásnak Huszein bin Abdalláh, Jordánia koronahercege és jegyese, aki a királyi udvar rendelete értelmében a hercegné címet és a Radzsva al-Huszein nevet kapta.

A szertartáson mintegy 140 vendég vett részt. Feltűnt Vilmos herceg brit trónörökös és Katalin hercegné, a Holland királyi pár, Cuguko és Takamado japán hercegnők, Jill Biden amerikai first lady és a brunei szultán is.

Az ara hosszú ujjú, uszályos fehér ruhában sétált ki a szertartásról, a vőlegény pedig katonai uniformisba öltözött. A 28 éves Huszein bin Abdalláh herceget atyja, a király 2009-ben nevezte meg utódjaként.

Jegyese, a 29 éves Radzsva asz-Szaif Szaúd-Arábiában született, és a szaúdi királyi család rokonságához tartozik. A násszal Amman erősíteni kívánja kapcsolatait Rijáddal. Jelezni szeretnék azt is, hogy a királyi ház stabil az országot két éve megrázó összeesküvést követően. Akkor a jordán király mostohaöccse, Hamza herceg szőtt összeesküvést, hogy megdöntse II. Abdalláh uralmát.

Az ünnepség egyik leglátványosabb pillanata az volt, amikor az ifjú pár a jordán zászlót formáló alakzatba állva, autóval vonult végig Amman főutcáján az ünneplő tömeg előtt.

A menyegző napján megteltek az utcák - nem csoda, hiszen a királyi ház munkaszüneti nappá nyilvánította június elsejét.

A helyi média szerint sokan úgy kezelik a helyzetet, mintha a saját családjukból házasodott volna valaki. Ennek megfelelően egész éjjel ünnepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

5000 milliárd forintról van szó

5000 milliárd forintról van szó

A HírTV kérdésére az Európai Bizottság nem erősítette meg a Financial Times értesüléseit, miszerint Brüsszel 13 milliárd eurót szabadítana fel a befagyasztott uniós pénzekből Magyarországnak, ha a kormány hozzájárul az Unió kiegészítő költségvetéséhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!