2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Láncreakció: A Nyugat kísérletei Moszkva elszigetelésére kudarcot vallottak + videó

Stier Gábor, a Moszkva tér.com főszerkesztője és Santo Martin, a Makronóm Intézet vezető elemzője voltak a vendégeink.

  • Láncreakció: A Nyugat kísérletei Moszkva elszigetelésére kudarcot vallottak + videó

Az Oroszország által létrehozott új vasúti és tengeri útvonalak a nemzetközi kereskedelem központjává teszik majd – írja a Bloomberg.

Moszkva új ázsiai kereskedelmi útvonalakat épít ki az ukrajnai háború miatti szankciók gyengítésére. Az egyik legígéretesebb útvonal - az észak-déli folyosó. Összeköti Oroszországot Iránnal és Indiával, később - Dél-Ázsia többi részével, a Perzsa-öböllel és Afrikával is. 2030-ra a folyosó áteresztőképessége évi 35 millió tonnára nőhet.

Egy másik fontos útvonal Oroszország számára az északi tengeri útvonal, amely Oroszország európai és távol-keleti kikötőit, valamint a hajózható szibériai folyók torkolatát egyetlen szállítási rendszerbe kapcsolja össze.

Ezek az útvonalak csak hangsúlyozzák Moszkva ázsiai hatalmak felé fordulását, ami azt jelenti, hogy a Nyugat kísérletei Moszkva elszigetelésére kudarcot vallottak.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!