2024. 10. 14. Hétfő Helén napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Küzdenek a külföldi bűnözőkkel Dániában

Nyugtalanítóak a számok a dán bűnözési statisztikákban.

  • Küzdenek a külföldi bűnözőkkel Dániában

A Berlingske az Igazságügyi Minisztérium számaira hivatkozva arról számol be, hogy a nem nyugati bevándorlók, akik a dán lakosság 8,4 százalékát teszik ki, az országban elkövetett súlyos erőszakos bűncselekmények 14 százalékát és a nemi erőszakok 24,3 százalékát követik el az elítéltek száma alapján – hívja fel rá a figyelmet a The European Conservative hírportál.

Talán még ennél is aggasztóbbak a második generációs nem nyugati bevándorlókra vonatkozó adatok. A lakosság mindössze 2,2 százalékát kitevő népesség 15,6 százaléka felelős az erőszakos bűncselekményekért és 8,1 százaléka a nemi erőszakért.

Ez együttesen azt jelenti, hogy az országban elkövetett erőszakos bűncselekmények 29,6 százalékának és a nemi erőszakok 32,4 százalékának elkövetői nem nyugati származásúak, annak ellenére, hogy a lakosságnak csak 10,6 százalékát teszik ki. „Ezek mélyen nyugtalanító számok. Ezért határozottan fel kell lépnünk ez ellen a magatartás ellen, amely teljesen elfogadhatatlan” – mondta Peter Hummelgaard igazságügyi miniszter a Berlingske-nek.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Mozgalmas nap Berlinben

Orbán Viktor: Mozgalmas nap Berlinben

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este utazott a német fővárosba, ahol részt vesz a Berlini Folyamat 10. csúcstalálkozóján, amelyen Olaf Scholz német kancellárral is tárgyal.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!