2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Külföld

Különösen fontos a négyek együttműködése

Egyre inkább nyilvánvalóbbá válik, hogy az unión belül is felértékelődik a visegrádi együttműködés jelentősége – mondta Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára a Századvég Politikai Iskola Alapítvány rendezvényén.

Prőhle Gergely a visegrádi országokból érkezett húsz egyetemi hallgató előtt arról beszélt, hogy a jelenlegi európai politikai, gazdasági folyamatok miatt manapság különösen fontos a négyek együttműködése: a gazdasági válság miatt Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország egyre inkább egymásra utaltak, csak összefogva tudják érdekeiket képviselni, értékeiket, önazonosságukat megmutatni.

„Ha távolabb megyünk a világban, és távoli kontinensekből, Ázsiából, Amerikából tekintünk Európára, akkor elég nyilvánvaló, hogy olyan méretű államok, mint a visegrádiak, noha Lengyelország jóval nagyobb, mint Magyarország, igenis szükség van ezeknek az országoknak az együttműködésre, a nagyobb láthatóság és a jobb érdekérvényesítés szempontjából” – fogalmazott Prőhle Gergely helyettes államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kiújultak a harcok Gázában, a túszok újabb csoportja szabadult + videó

Kiújultak a harcok Gázában, a túszok újabb csoportja szabadult + videó

Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. A zsidó állam katonasága azt állítja, hogy a Hamász megsértette a tűzszünetet és izraeli területre lőtt rakétát. Mindezt megelőzte, hogy az éjszaka lezajlott az utolsó csere. A Hamász elengedett 8 izraeli túszt, Jeruzsálem pedig 30 bebörtönzött palesztint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!