2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Külföld

Közzétették a csíksomlyói búcsú programját

Felföldi László, a pécsi egyházmegye püspöke lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka – közölte hétfőn a Krónika című erdélyi lap az egyház által közreadott programot ismertetve.

  • Közzétették a csíksomlyói búcsú programját

Az idei búcsús nagymisét pünkösd szombatján, május 18-án, a Kis- és a Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregben, a Hármashalom-oltárnál tartják meg, helyi idő szerint 12.30-kor (magyar idő szerinti 11.30-kor).

A csíksomlyói kegyhely őrei, a ferencesek minden évben egy mottót választanak az adott évre, amely egyben a pünkösdszombati fogadalmi nagybúcsú mottója is. Idén a gyulafehérvári főegyházmegyében meghirdetett "Imádsággal megújuló közösség" témájú pasztorális évhez csatlakozva a csíksomlyói kegyhely is az "Újuljatok meg!" mottóval szervezi meg fogadalmi nagybúcsút.

A romkat.ro portálon közzétett program szerint május 17-én, pénteken 18 órától lesz a nyitó szentmise, amelyet ünnepi rózsafüzér követ. Szombatra virradóan virrasztást tartanak a kegytemplomban.

Május 18-án, szombaton 7.30-kor kezdődik szentmise a kegytemplomban, 10 órától ünnepélyes rózsafüzér a Hármashalom-oltárnál. 10.30-kor a kegytemplom előtti térről elindul a kordon a Nyeregbe.

A búcsús nagymise után 17 órakor csángó szentmisével folytatódik a pünkösdszombati program a Szent Péter és Pál-plébániatemplomban. Délután pünkösdi vigília szentmise lesz a kegytemplomban, ahol vasárnapra virradóan virrasztást tartanak.

Május 19-én, pünkösd vasárnapján, a Szentlélek eljövetele ünnepén négy szentmisét mutatnak be a csíksomlyói kegytemplomban 7, 8, 10.30 és 18 órai kezdettel, pünkösdhétfőn pedig hármat, 8, 10.30 és 18 órakor - tudatta az erdélyi lap.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mennek a francia katonák Ukrajnába

Mennek a francia katonák Ukrajnába

Örömmel veszem Franciaország kezdeményezését, hogy kiképzőket küldjön Ukrajnába ukrán katonák felkészítésére – jelezte Szirszkij a Sébastien Lecornu francia védelmi miniszterrel videó-összeköttetés útján folytatott beszélgetést követően a Magyar Nemzet beszámolója szerint.
A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti részvételét az Izraellel közvetetten folytatott tűzszüneti tárgyalásokon a több tucat emberéletet követelő rafahi légicsapás miatt - közölték hétfőn a radikális iszlamisták képviselői a dpa német hírügynökséggel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!