2020. június 2.,
kedd, Kármen, Anita napja

Közvetlen légi járat indult Budapest és Szöul között

Hír TV

2019. szeptember 22., vasárnap 19:41

Elindította a közvetlen járatát a lengyel légitársaság Budapest és Szöul között. Az első repülőgép vasárnap kora délután szállt fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről és várhatóan 10 és fél óra alatt teszi meg az utat. A járat egy héten háromszor fog közlekedni a két város között.

Felszálláshoz készítik elő a LOT lengyel légitársaság gépét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér földi kiszolgáló-személyzetének munkatársai. Ez az első közvetlen járat, amely Budapestről a dél-koreai Szöulba menetrendszerűen közlekedik, egyben a légitársaság első keleti irányba indított hosszútávú úticélja. A vállalat vezetője elmondta: régóta szerették volna elindítani a Szöuli járatot.

Az utat teljesítő Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgép a jelenlegi egyik legmodernebb és leggazdaságosabb típus, leszállás nélkül tudja teljesíteni a 10 és fél órás utat. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára elmondta: nem jöhetett volna létre a járat, ha nem három baráti ország fog össze. Magyar Levente hozzátette: Magyarország 30 éve áll kapcsolatban Dél-Koreával, ebből azonban egészen eddig hiányzott a közvetlen légi összeköttetés.

Hír TV

x
Rendkívüli hír