2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

G7-csúcs: közelebb került a béke az ukrán elnök szerint

„Közelebb került a béke” - így értékelte a G7-országok hirosimai csúcstalálkozóját az ukrán elnök. A világ legfejlettebb országait tömörítő csoport kiállt Ukrajna támogatása mellett, és újabb szankciókat fogadtak el Oroszországgal szemben.

  • G7-csúcs: közelebb került a béke az ukrán elnök szerint

A francia kormány repülőgépével érkezett meg Japánba az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij az ukrán konfliktussal kiemelten foglalkozó G7-csúcs résztvevőihez csatlakozott.

A tárgyalásra a világ hét legfejlettebb iparú országainak képviselői Ukrajna mellett nyolc másik ország képviselőjét is meghívták.

Az ukrán elnök további támogatásokat kért a megjelent országok képviselőitől.

„Nagyon boldog vagyok, hogy üdvözölhetlek benneteket, a partnerországok vezetőit és a nemzetközi szervezetek képviselőit Hirosimában. Ezen az ülésen elsősorban a szolidaritási lépéseket szeretném megvitatni a világ számos válságával kapcsolatban” - köszöntötte a résztvevőket a japán miniszterelnök.

Az Egyesült Államok engedélyt adott, hogy F-16-os vadászgépeket kapjon Ukrajna. A felajánlás azonban csak diplomatikus, hiszen a CNN hírcsatorna értesülései szerint Washington nem saját készletéből ad át harci gépeket Kijevnek. Hanem a jövőben már nem fogja akadályozni, hogy más országok megtegyék ezt.

Az Egyesült Államokkal is egyre feszültebb konfliktusban lévő Kína szerepét is megvitatták az ukrajnai háború kapcsán. A G7-országok közös nyilatkozatot adtak ki arról, hogy Kínának nyomást kell gyakorolnia Oroszországra, hogy vonja ki csapatait Ukrajnából.

„Minden más ország, amely saját helyére vágyik a világban, szintén elnyomásra kerül mint versenytárs. Meg kell nézni a Hirosimában, a G7-csúcstalálkozón megvitatott és elfogadott döntéseket, amelyek kettős visszaszorítással célozzák Oroszországot és Kínát” - így reagált a Kínára gyakorolt G7-nyomásra az orosz külügyminiszter.

A G7 csoport továbbá újabb szankciókat is bejelentett Oroszország ellen. A büntetőintézkedések az orosz gyémántkivitelt érintik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!