2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Közel tucatnyi halott Tuniszban

Hír TV

2018. október 30., kedd 10:48, frissítve: kedd 11:26

A szemtanúk hatalmas detonációról számoltak be, majd a rendőrség kordonokkal zárta le a környéket. 9-en sérültek meg, köztük 8 rendőr. A belügyminisztérium terror-támadásként kezeli az ügyet, egyelőre semmilyen szervezet nem vállalt felelősséget.

Egy 30 éves nő robantotta fel magát tunézia fővárosában. Kilenc embert sebesített meg köztük 8 rendőrt. A francia nagykövetség mellett a városi színházat kordonozták épp körbe.

Egy nő a rendőrautó mögé ment és felrobbantotta magát. Nyolc rendőr és egy járókelő megsérült, szerencsére senkinek sincs komoly baja – mondta Wassim Mahmoudi, a rendőrszakszervezet főtitkára.

A merénylő eddig ismeretlen volt a hatóságok számára, nincs tudomásuk arról, hogy kapcsolatban állt szélsőséges szervezetekkel. A belügyminisztérium terrortámadásként kezeli a merényletet, de eddig semmilyen szervezet nem vállalt felelősséget. Tunéziában 2015 óta a legmagasabb terrorkészültség van. Akkor három terrortámadás is megrázta az országot. Az észak afrikai országban a turizmus épp kezdett újra életjeleket adni a 2015-ös terrortámadás után, az újabb merénylet ismét elriaszthatja a turistákat.

Hallottam a robbanást, egy lány felrobbantotta magát, szörnyű hangos volt, közel a színházhoz - mondta Kamel Briki kereskedő. A forgalmas úton a boltok a kordon miatt épp zárva voltak, a belügyminisztérium szerint a rendőrök voltak a támadás célpontjai. A terrorkészültséget épp most hosszabbították meg november 6-ig.