2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Közel 30 iskolát bezártak bombariadó miatt Belgiumban

A brüsszeli és a brabanti régió 27 iskolája zárva maradt hétfőn vasárnap késő este bejelentett bombariadó miatt - közölte honlapján Vallónia és Brüsszel régió iskolai hatósága (WBE).

  • Közel 30 iskolát bezártak bombariadó miatt Belgiumban

A hatóság az "elővigyázatosság elvének szigorú betartására" hivatkozva döntött így. A WBE kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal, számos helyszínt már ellenőriztek, és jelenleg is folyamatban van az ellenőrzésük. A helyzetet a mai nap folyamán újraértékelik - áll a testület közleményében. A WBE sajnálatát fejezte ki, hogy

"az elmúlt hetekben megszaporodtak az ilyen típusú riasztások, és hogy ez mindenkinek, különösen a családoknak nehézségeket okoz".

A hónap elején több iskolát kellett kiüríteni Brüsszelben és környéken, miután a rendőrséghez bombafenyegetésről érkezett bejelentés. A brüsszeli ügyészség akkor hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan veszi ezeket az incidenseket.

"A hamis riasztásokért súlyos büntetés jár, amely három hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel és 400 eurótól 2400 euróig terjedő pénzbírsággal sújtható" - közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!