2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Kövekkel támadtak a kommunista demonstrálók

Sztrájkolnak Görögországban a szakszervezetek május elsején. Az érdekképviseletek az újabb megszorító intézkedések ellen tiltakoznak. Törökországban pedig a kommunista tüntetők csaptak össze a rendőrökkel a május 1-jei felvonuláson.

Könnygázzal és vízágyúval oszlatták a török rendőrök a tüntetőket Isztambulban. A kommunista demonstrálók a hatósági tilalom ellenére akarták megtartani május elsejei menetüket a város központi terén, ahol jelenleg felújítási munkálatokat végeznek. Az egyenruhások elállták az útjukat, ezért a tüntetők kövekkel dobálták meg a rendőröket, és a mellékutcákban is összecsaptak egymással.

Görögországban a szakszervezetek egynapos sztrájkkal tiltakoztak az kormány gazdasági reformjai ellen. „Ezek a sztrájkok jelképesek, mivel eldöntötték a dolgokat, de jó, hogy próbálkoznak” – véli egy görög banki alkalmazott. Az eddig bevezetett megszorítások az érdekképviselők szerint a megélhetésüket teszi tönkre. „420 euró munkanélküli segélyt kaptam, de csak az áramszámlám 400 euró. Ha nem harcolok a gyerekeimért, unokáimért, semmi sem fog változni” – mondta egy görög munkanélküli.

Az athéni törvényhozás múlt vasárnap szavazta meg a legutóbbi megszorításokat, amely a nemzetközi hitel következő részletének lehívásához volt szükséges. 2010 óta négy ilyen intézkedéscsomagot fogadtak el. A legutóbbi a vagyonadó-emelés és állami vállalatok privatizációja mellett egy eddig tabunak tartott területet is érint: jövő év végéig 15 ezer embert bocsátanának el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!