2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Külföld

Kövekkel dobálta meg a hívőket az ünnepi szentmisén egy férfi Münchenben

A müncheni horvát közösségnek tartott szentmisén egy “zavarodottan viselkedő férfi” keltett pánikot, a rendőrségi közlemény szerint a katolikus hívők félreérthették a gesztikulációit és szavait, ezért törhetett ki pánik a templomban. Szemtanúk szerint azonban “Allah Akbar”-t kiáltozott egy ember, aki még kövekkel is megdobálta őket. Az eset még április 20-án történt, a Tageszeit német lap azonban csak ma reggel adott hírt róla.

  • Kövekkel dobálta meg a hívőket az ünnepi szentmisén egy férfi Münchenben

Nagy hallgatás övezte eddig a Szent Pál plébániatemplomban még szombaton este történteket a német médiában, a közösségi portálokra azonban videó is felkerült az incidensről, melynek következtében 24 ember könnyű sérülést szerzett. A Tageszeit német lap azt írja ma reggel megjelent cikkében, hogy a szentmisét egy zavarodottan viselkedő férfi miatt szakították félbe, akinek “gesztikulációi riadalmat keltettek a hívek körében”, így egyszerre többen is a kijárat felé indultak, így sérültek meg. A közzétett videóban jól látszódik, ahogyan a rendőrök a templomba érve mindenkit arra szólítanak fel, hogy őrizzék meg nyugalmukat, maradjanak a helyükön és tegyék fel a kezüket, a “mentálisan zavart” férfit pedig letartóztatták. (A rendőrségi közleményben a mentálisan zavart kifejezést később “zavartra” változtatták.) 

Úgy tudni, hogy a férfi a főbejáraton keresztül lépett be a templomba, majd érthetetlen szavakat kiabált és hadonászott, valamint több követ is bedobott, míg más szemtanúk arról számoltak be, hogy durranást is hallottak – erről a rendőrségi közleményben nem esik szó egyébként. Lapértesülések szerint valószínűleg egy petárda lehetett, ezt hallhatták és ennek hangjától rémültek meg az emberek. A közösségi médiában többen azt írták, hogy a férfi ténylegesen „Allahu Akbar” -t kiáltozott, de ezt az információt sem erősítették meg rendőrségi források. Állítólag “téves információ”, bár annyit elismertek, hogy “ezt még kivizsgálják majd”. A menekülés közben megsérült emberek közül négyet kórházba is szállítottak, a többiek hazamehettek. A német sajtóban alig jelent meg az incidensről hír. 

PestiSrácok.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Válaszcsapásról döntött Izrael

Válaszcsapásról döntött Izrael

Az izraeli hadikabinet hétfő délután megtartotta a harmadik ülését is az iráni támadás óta, és döntöttek arról, hogy választ adnak Irán támadására – írja a Sky News.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!