2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Kovács Zoltán: érték- és érdekazonosság van a volt amerikai elnök és Orbán között

A konzervatív értékekben meglévő azonosság olyan fontos kötőelem, amely ráerősít a Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt és Orbán Viktor miniszterelnök közötti együttműködésre – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

  • Kovács Zoltán: érték- és érdekazonosság van a volt amerikai elnök és Orbán között

Kovács Zoltán Donald Trump és Orbán Viktor miniszterelnök pénteki, amerikai találkozója kapcsán úgy fogalmazott, hogy a két politikus között közös pont többek között a béke iránti elkötelezettség, a migráció és az LMBTQ-mozgalom témája, a család szentsége és a gazdaságpolitika.

Donald Trump elnökként már tanúbizonyságát adta annak, hogy hogyan lehet másként viszonyulni a világban zajló eseményekhez, már akkor bebizonyította, hogy ő a béke elnöke - mondta az államtitkár. Hozzátette, hogy ismételt választása esetén is az várható tőle, hogy a háborúk és konfliktusok gerjesztése helyett békés megoldásokat sürget.

Nyilvánvalóvá tette a béke melletti elszántságát - emelte ki Kovács Zoltán, jelezve: Donald Trump, ahogyan a magyar kormány is, a béke mellett foglalt állást az orosz-ukrán háború kirobbanásának "első percétől fogva".

A magyar-amerikai kapcsolatok jól működnek, a gazdasági együttműködésben, Magyarország NATO-tagságban és -szerepvállalásban, valamint a felelősségvállalásban "keresve sem lehet hibát találni" - fogalmazott az államtitkár azzal kapcsolatban, hogy Joe Biden jelenlegi amerikai elnök úgy reagált a találkozóra, miszerint Donald Trump olyan emberrel találkozik, aki nem hisz a demokráciában.

Az amerikai elnök kijelentését "nettó hazugságként" értékelte, mint mondta, a balliberális sajtót és az amerikai elnök beszédíróját a helyén kell kezelni. Az ideológiailag vezérelt amerikai elnökség nem tiszteli a magyar emberek véleményét és akaratát - tette hozzá Kovács Zoltán.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az államtitkár arra is kitért, hogy a magyar modellváltás tizennégy évének köszönhető, hogy Magyarország sokkal nagyon figyelmet vált ki a nemzetköz sajtóban és az Egyesült Államokban.

A személyes kapcsolatok minősége nagyon fontos a politikában - emelte ki Kovács Zoltán azzal kapcsolatban, hogy Donald Trump floridai rezidenciáján fogadta a magyar miniszterelnököt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!