2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:30

Külföld

Korrekt költségvetést szorgalmazott Brüsszelben a miniszterelnök

Sportszerűtlen az Unió költségvetésének elképzelése - hangsúlyozta Orbán Viktor Brüsszelben. A Hír TV-nek azt mondta a miniszterelnök, hogy az eddig bemutatott tervezet nem változtat az előző hét év rossz gyakorlatán és igazságtalanságokat tartalmaz.

  • Korrekt költségvetést szorgalmazott Brüsszelben a miniszterelnök

 

Tisztességes alapokra kell helyezni az uniós költségvetést hangsúlyozta a miniszterelnök az Európai Tanács elnökével folytatott megbeszélést követően. Orbán Viktor azt mondta: a büdzsé alapkoncepciója sportszerűtlen és olyan módosításokat tartalmaz, amelyek a szegényebb országok helyett a gazdagabbakhoz akarja átcsoportosítani a pénzeket.

A Charles Michellel folyatott megbeszéléseken fő témája az unió 2020 utáni, hétéves költségvetése volt, ugyanis február 20-ra erre összpontosítva hívott össze rendkívüli uniós csúcsot az Európai Tanács elnöke.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a költségvetés minősége fontosabb, mint az időpontja.

A kormányfő Brüsszelből Rómába utazik, ahol a jobboldali pártok vezetőivel találkozik. Matteo Salvinivel, a Liga elnökével, Silvio Berlusconival, a Hajrá, Olaszország! vezetőjével és az Olasz Testvérek élén álló Giorgia Melonival egyeztet.

Ülést tart az EPP választmánya

Az uniós költségvetés tervezetén kívül a Fideszről is szó volt Brüsszelben, ahol éppen ülést tart az Európai Néppárt választmánya. Brüsszelben van kolléganőnk, Zöldhegyi Katalin.

Kapcsolódó

Orbán Viktor: Tisztességes alapokra kell helyezni az uniós költségvetést

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben Londonban

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben Londonban

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben London egyik keleti városrészében. A Scotland Yard csütörtöki tájékoztatása szerint egy kilencéves kislányt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a helyszínről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!