2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Koronavírus - Az amerikai képviselőház többmilliárdos segélycsomagot fogadott el

Az amerikai képviselőház többmilliárd dolláros koronavírus-segélycsomagot fogadott el szombaton, amelynek célja, hogy mérsékelje a járvány gazdasági hatásait.

  • Koronavírus - Az amerikai képviselőház többmilliárdos segélycsomagot fogadott el

A törvénycsomag mellett 363-an, ellene negyvenen szavaztak a demokrata többségű képviselőházban. A jogszabályok azután lépnek életbe, hogy a republikánus többségű szenátus is elfogadta, Donald Trump amerikai elnök pedig aláírta őket.

Közgazdászok szerint a járvány, amelyben eddig világszerte hivatalosan 138 ezer ember fertőződött meg és több mint ötezer halálát okozta, recesszióba döntheti az amerikai gazdaságot.

A 110 oldalas törvénycsomag Nancy Pelosi házelnök és Steven Mnuchin pénzügyminiszter egyezkedésének eredménye. Az intézkedések között szerepel a koronavírus-tesztek ingyenes elérhetővé tétele, ételutalványok 34 millió alacsony jövedelmű lakosnak, valamint két hét fizetett betegszabadság a vírus által érintett embereknek. A cégek adókedvezményt kapnak a kiadások fedezésére. A dolgozóknak egyúttal lehetőséget adnak arra, hogy három hónap fizetés nélküli szabadságot vegyenek ki, ha karanténba kerülnének vagy beteg hozzátartozóikat kellene ápolniuk.

Az intézkedések azt célozzák, hogy a legsérülékenyebb csoportok - idősek, munkanélküliek, családosok - képesek legyenek megküzdeni az előttük álló kihívásokkal.

Pelosi elmondta, hogy a képviselőház a jövő héten megkezdi egy újabb csomag kidolgozását a legsúlyosabban érintett iparágak és a gazdaság támogatására. Kevin McCarthy republikánus törvényhozó úgy véli, abban szerepelhet Trump felvetése, a munkabért terhelő adók csökkentése is.

Eközben az amerikai hadsereg közölte, hogy néhány kivétellel felfüggeszti a védelmi minisztériumnak dolgozó katonák, civil tisztségviselők és családtagjaik belföldi utazásait. Az intézkedés hétfőtől május 11-ig van érvényben. Korábban hasonló korlátozásokat rendeltek el a külföldi utakra a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Az amerikai hadseregből keddi információk szerint mindössze négyen fertőződtek meg a kórokozóval.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!