2023. 10. 02. Hétfő Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Korlátozzák a kisállat kereskedelmet Nagy Britanniában

Megtiltják Nagy-Britanniában, hogy közvetítő kereskedők, köztük kisállatkereskedések adjanak el hathónaposnál fiatalabb kutya- és macskakölyköket - jelentette be a brit környezetvédelmi, élelmezési és vidékfejlesztési minisztérium.

  • Korlátozzák a kisállat kereskedelmet Nagy Britanniában

Azoknak, akik kiskutyát vagy kismacskát szeretnének tartani, közvetlenül a tenyésztőkkel vagy az állatmenhelyekkel kell kapcsolatba lépniük. A közvetítők kiiktatásának célja a fiatal társállatokkal folytatott gátlástalan kereskedelemnek, az állatokkal való rossz bánásmódnak a felszámolása.

Nyilvános konzultációk eredménye szerint a britek 95 százaléka egyetért a tervezett jogszabállyal, amelyet valamikor jövőre léptetnek életbe.

Az új állatvédelmi törvényt Lucyról, egy nőstény Cavalier King Charles spánielről nevezték el, amelyet 2013-ban egy walesi kutyaszaporító farmon mentettek ki nyomorúságos helyzetéből. Az állat csaknem egész életét egy ketrecben töltötte, és már nem tudott elleni, mert csípői összenőttek a mozgáshiány miatt.

Civil szervezetek adatai szerint jelenleg a brit lakosság 49 százaléka tart legalább egy társállatot, köztük összesen 11,1 macskát, 8,9 millió kutyát és 1 millió nyulat - ez utóbbiak száma a felére csökkent 2011 óta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!