2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Korlátozások árnyékában ünneplik a karácsonyt

Szigorú intézkedések közepette kénytelenek ünnepelni a Szentföldön a karácsonyt a hívek a koronavírus-járvány miatt.

  • Korlátozások árnyékában ünneplik a karácsonyt

Eközben a latin-amerikai államok közül Mexikó az első ország, ahol megkezdték a tömeges oltást. Török kutatók pedig arról számoltak be, hogy 90 százalék feletti hatékonyságú a kínai Sinovac Biotech gyár vírus elleni vakcinája.

Járványügyi korlátozások árnyékában ünneplik a karácsonyt a Szentföldön. A Palesztin Hatóság területén fekvő Betlehem karácsonykor évről évre turisták százezreit fogadja, de idén lezárták a repülőtereket a külföldiek előtt.

Jézus szülőhelyén idén is megjelent a palesztin ütős- és fúvószenekar a latin pátriárka hagyományos fogadására, de a korlátozások miatt csak néhány tucat hívő fogadta az egyházi vezetőt, aki az autóból adott rövid interjút.

A Születés templomában az egyházi vezetőkkel együtt mindössze 200-an lehettek jelen, és Mahmúd Abbász palesztin elnök sem utazott el Betlehembe, mint máskor.

Az izraeli keresztény közösségek ünneplését is jelentősen korlátozták a pandémia miatt. Az izraeliek ilyenkor más években ellepik a karácsonyi dekorációba öltöztetett Názáretet, most azonban zárva vannak a vendéglők és kihaltak az utcák.

Mexikóban a latin-amerikai országok közül elsőként kezdték a koronavírus elleni oltási kampányt.

Az ellenanyagot elsőként Ruben Lenero-kórház intenzív osztályának főnővére kapta meg, aki a frontvonalban küzd a kórral.

A Pfizer és a BioNTech vállalatok által kifejlesztett oltóanyag első szállítmánya szerdán érkezett meg Mexikóba Belgiumból, és további vakcinák érkeznek a közeljövőben.

Eközben törökországi kutatások azt igazolták, hogy 91 százalék feletti hatékonyságú a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyár által kidolgozott koronavírus elleni védőoltás.

Ráadásul a tudósok úgy vélik, ez az arány még nőhet is a késői kísérleti szakaszban. Ankara eddig 50 millió adag CoronaVac oltóanyagot rendelt Pekingtől, a vakcina a jövő hét elején érkezik a kis-ázsiai államba.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Egy olyan országért nem mennek háborúba, amely még csak nem is tagja a NATO-nak – ezt mondta a HírTV-nek a Liga szenátora. Az olasz pártok többsége is egyetért abban, hogy Ukrajna védelmében végre a békére kellene összpontosítani, ez az egyik témája az olaszországi G7 csúcsnak is, ami ma kezdődik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!