2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Élet a türbe árnyékában

Következik:

Radar 04:00

Külföld

Korlátozások árnyékában ünneplik a karácsonyt

Szigorú intézkedések közepette kénytelenek ünnepelni a Szentföldön a karácsonyt a hívek a koronavírus-járvány miatt.

Eközben a latin-amerikai államok közül Mexikó az első ország, ahol megkezdték a tömeges oltást. Török kutatók pedig arról számoltak be, hogy 90 százalék feletti hatékonyságú a kínai Sinovac Biotech gyár vírus elleni vakcinája.

Járványügyi korlátozások árnyékában ünneplik a karácsonyt a Szentföldön. A Palesztin Hatóság területén fekvő Betlehem karácsonykor évről évre turisták százezreit fogadja, de idén lezárták a repülőtereket a külföldiek előtt.

Jézus szülőhelyén idén is megjelent a palesztin ütős- és fúvószenekar a latin pátriárka hagyományos fogadására, de a korlátozások miatt csak néhány tucat hívő fogadta az egyházi vezetőt, aki az autóból adott rövid interjút.

A Születés templomában az egyházi vezetőkkel együtt mindössze 200-an lehettek jelen, és Mahmúd Abbász palesztin elnök sem utazott el Betlehembe, mint máskor.

Az izraeli keresztény közösségek ünneplését is jelentősen korlátozták a pandémia miatt. Az izraeliek ilyenkor más években ellepik a karácsonyi dekorációba öltöztetett Názáretet, most azonban zárva vannak a vendéglők és kihaltak az utcák.

Mexikóban a latin-amerikai országok közül elsőként kezdték a koronavírus elleni oltási kampányt.

Az ellenanyagot elsőként Ruben Lenero-kórház intenzív osztályának főnővére kapta meg, aki a frontvonalban küzd a kórral.

A Pfizer és a BioNTech vállalatok által kifejlesztett oltóanyag első szállítmánya szerdán érkezett meg Mexikóba Belgiumból, és további vakcinák érkeznek a közeljövőben.

Eközben törökországi kutatások azt igazolták, hogy 91 százalék feletti hatékonyságú a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyár által kidolgozott koronavírus elleni védőoltás.

Ráadásul a tudósok úgy vélik, ez az arány még nőhet is a késői kísérleti szakaszban. Ankara eddig 50 millió adag CoronaVac oltóanyagot rendelt Pekingtől, a vakcina a jövő hét elején érkezik a kis-ázsiai államba.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!