2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Külföld

Könnyítenék a nem- és névváltoztatás szabályait Németországban

Egyszerűbbé tenné a német kormány a transzneműek és más szexuális kisebbségek tagjai számára, hogy megváltoztassák a nevüket és a nemüket a hivatalos iratokban. Ha elfogadják, szülői beleegyezéssel már 14 éves kortól lehetővé tennék az adatváltoztatásokat. A törvénytervezet részleteiről Szűr Krisztina tudósított Lipcséből.

  • Könnyítenék a nem- és névváltoztatás szabályait Németországban

A német kormány elfogadta az új, ún. önrendelkezési törvényt, melynek alapján a transz- és nem bináris emberek adminisztratív nemváltása könnyebbé válik. A kormány ünnepli, mindenki más kritizálja a törvényt.

Ki kell emelni, hogy ez a törvény nem a biológiai nem megváltoztatásáról szól, pusztán adminisztratív lehetőséget ad arra, hogy pl. aki biológiai férfiként nőnek érzi magát és úgy is öltözik, a nevét és nemét is ehhez igazíthassa személyes okmányain.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!