2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Komoly károkat okoz a heves esőzés Amerika keleti partján + videó

Komoly károkat okoz az Egyesült Államok keleti partján tomboló esős vihar. Maine államban a kidőlt fák miatt, több ezren maradtak áram nélkül. Hampton tengerparti városában a hatóságok árvízvédelmi figyelmeztetést adtak ki. A világ más pontjain is károkat okoz a szélsőséges időjárás: Bolíviában a hetek óta tartó heves esőzések okán szükségállapotot rendeltek el a hatóságok.

  • Komoly károkat okoz a heves esőzés Amerika keleti partján + videó

Óriási hullámok, heves szél és eső. Így néz ki az Egyesült Államok keleti partja.

Maine államban a viharos erős szél fákat döntött ki, így ezrek maradtak áram nélkül. A dél-karolinai Charlestone-ban pedig annyi csapadék hullott, hogy megdőlt az egynapos csapadékrekord.

Pusztít a víz az amerikai New Hampshire-ben található, Hampton tengerparti városban is Idén ez már a második nagyobb árvíz a keleti parti államban. Drónfelvételeken látható, hogy a mostani áradás nagy méretű fadarabokat és több szemetes kukát sodort magával, sőt több autó rekedt az utakon.

A hatóságok árvízvédelmi figyelmeztetést adtak ki, a rendőrség pedig több utat is lezárt a környéken.

Szükségállapot Bolíviában

A heves esőzések, már hetek óta tartanak, több városrészben, valamint La Plaz elszigetelt részein erős áradásokat és sárlavinákat okozott, így a víz- és áramellátás is megszűnt, az utak járhatatlanokká váltak.

A bolíviai elnök ígéretet tett arra, hogy nehézgépeket és 3000 katonát küld a további károk megelőzése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!