2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Komoly ellenkezést váltana ki az együttműködés

Kétharmados többséget szerez a román parlamentben a vasárnapi választások után a Szociálliberális Szövetség, így vélhetőleg nem lesz szükségük az RMDSZ-re a tervezett alkotmánymódosításhoz.

A szavazatok teljes feldolgozása után a két kormánypárt összesen a voksok 58,6 százalékát szerezte meg, így a mandátumelosztásnál ezzel meglehet a kétharmad. Az RMDSZ éppen átlépte az 5 százalékos parlamenti küszöböt, 27 törvényhozói mandátumot nyert, néggyel kevesebbet, mint a 2008-as választásokon.

– Az egyértelmű, hogy a pártban egyáltalán nem néznék jó szemmel, ha kormányszinten együttműködnénk az RMDSZ-szel. Ez a lehetőség komoly ellenkezést váltana ki. Egyelőre csak elemeztük ennek lehetőségét, szinte meg is találtuk a közös nevezőt a párton belül, de még semmit sem döntöttünk el – jelentette ki Crin Antonescu, a Szociálliberális Szövetség társelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!