2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Külföld

Kolumbiából csempészné át a segélyeket Juan Guaido

Február 23-án bejuttatja a külföldi segélyszállítmányokat Venezuelába az ellenzék - jelentette ki Juan Guaidó önjelölt államfő. Nicolas Maduro kormánya a múlt hét óta visszatartja az amerikai kamionokkal érkezett humanitárius csomagokat a kolumbiai határon, mondván: az Egyesült Államok a gyógyszer- és élelmiszer-adományokkal beavatkozna a venezuelai belpolitikába.

  • Kolumbiából csempészné át a segélyeket Juan Guaido

A himnuszt énekelve követelték ezek a venezuelai tüntetők, hogy a kormány engedje be az országba a külföldi segélyszállítmányokat. A demonstrálók a lezárt kolumbiai határnál gyűltek össze, miután Nicolás Maduro elnök bejelentette, hogy a humanitárius csomagok nem juthatnak be Venezuelába.

Ez szörnyű, mert erre a segélyszállítmányra sürgősen szükség van a kórházakban, klinikákban, első sorban a gyermekek és az idősek miatt. Szörnyű, ami itt folyik, gyerekek, idősek halnak meg, a gyógyszerhiány miatt. Ez fájdalmas és elkeserítő– mondta Miriam Bastos venezuelai ellenzéki tüntető. 

A segélyt szállító amerikai kamionokat a múlt héten tartóztatta fel a venezuelai hadsereg. Maduro szerint az Egyesült Államok a szállítmánnyal beavatkozik a venezuelai belpolitikába, ezért az emberei a jövőben is megakadályozzák a csomagok bejutását.

Senki sem fog átmenni ezen a hídon, sem ma, sem holnap, semmikor. Ez a híd nem áll nyitva az autóforgalom vagy áruforgalom előtt. Ezért a nem rendeltetésszerű használata illegális– állítja Dreddy Bernal venezuelai kormánytisztviselő

Az ellenzék vezéralakja, a magát korábban elnökké nyilvánító Juan Guaidó azonban megígérte: a segélyszállítmány mindenképp eljut a helyiekhez. Ki is tűzte azt az időpontot, amikor ez megtörténik: ennek alapján a kormányerők és az ellenzéki mozgalom tagjai február 23-án feszülhetnek egymásnak a határon.

Bármi is történjék, a humanitárius segély be fog jutni Venezuelába. A bitorlónak el kell hagynia Venezuelát. Nem ez az első alkalom, hogy Venezuela megszabadult egy zsarnoktól– jelentette be Juan Guaido.

Az önjelölt elnököt már számos ország elismerte Venezuela hivatalos vezetőjének, de a jelenlegi kormányt továbbra is támogatja Oroszország és Kína. Nemrég olyan hírek napvilágot, hogy Peking már egyeztetne a venezuelai ellenzék képviselőivel, de a kínai vezetés álhírnek minősítette ezt a sajtóértesülést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!