2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Külföld

Kivonulhat a Wagner-csoport Bahmutból

Belső harcok dúlnak az orosz csapatok között. A Wagner-zsoldoscsoport vezetője közölte: ha nem kapnak lőszereket, napokon belül kivonulnak Bahmutból. Helyükre azonban bejelentkezett Ramzan Kadirov csecsen hadúr és különleges alakulata.

  • Kivonulhat a Wagner-csoport Bahmutból

Csütörtökön nézte meg a bevetésre váró tankokat és egyéb katonai felszereléseket az orosz védelmi miniszter. A felvételeken jól látható több, lőszerrel jól ellátott járművet küldenek még Ukrajnába.

A Bahmutnál véres harcokat folytató Wagner-csoport vezetője élesen kritizálta Szergej Sojgut. Kifogásolta, hogy inkább az új felszerelésekkel van elfoglalva, ahelyett, hogy a már frontokon szolgáló csapatoknak küldene utánpótlást.

A Wagner-csoport vezetője többször hangsúlyozta, a kulcsfontosságú területért folyó harcokban a lőszerhiány miatt csak lassan, kis sikereket tudnak elérni, miközben a veszteségeik egyre nagyobbak. Később Prigozsin teljesen besokallt.

A Wagner-zsoldosok helyére azonban egyből felajánlkozott Ramzan Kadirov. A csecsen hadúr kijelentette, harcosai készen állnak az előrenyomulásra és a város elfoglalására. Az akcióra pedig saját különleges egységét, az Ahmatot ajánlotta fel.

A belső viták ellenére a harcok nem álltak le Bahmutnál. A helyzetet ugyanakkor az ukrán is próbálják kihasználni és az oroszok még rendelkezésre álló lőszereit próbálják megsemmisíteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!