2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Kivégeztek egy kábítószerkereskedőt a világ egyik legszigorúbb drogellenes államában

Szingapúrban szerdán akasztással kivégeztek egy férfit, akit egy kilogramm kannabisz kereskedelméért ítéltek el - közölték a hatóságok, figyelmen kívül hagyva a külföldi felhívásokat, hogy vizsgálják felül a kivégzést és töröljék el a halálbüntetést a városállamban.

  • Kivégeztek egy kábítószerkereskedőt a világ egyik legszigorúbb drogellenes államában

"A 46 éves szingapúri Tangaraju Suppiah ítéletét a Changi börtönben hajtották végre" - közölte a helyi börtönszolgálat szóvivője.

A férfit annak ellenére végezték ki, hogy az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága (OHCHR) előző nap felhívást intézett a szingapúri hatóságokhoz, hogy "sürgősen gondolják át" a tervezett akasztást.

Richard Branson brit milliárdos, hétfőn szintén sürgette a városállamot, mondjon le Suppiah kivégzéséről, azzal érvelve, hogy a férfi soha nem kezelte a kannabiszt, amiért elítélték. Egyben bírálta az ügy során elkövetett hibákat, ahogyan az emberi jogi aktivisták és az elítélt családtagjai is.

A szingapúri belügyminisztérium azonban kedden cáfolta Branson állításait, és közleményében azzal vádolta, hogy nem tiszteli a szingapúri bírákat és a városállam igazságszolgáltatási rendszerét.

Tangaraju Suppiahot 2018-ban halálra ítélték, mert részt vett 1,01 kilogramm kannabisz kereskedelmében, ami kétszerese annak a mennyiségnek, amiért a világ egyik legszigorúbb drogellenes államában, Szingapúrban halálbüntetés jár.

Borítókép: Shutterstock 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!